הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח
2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או מחמאה
1/3 כוס (80 מל) שמן
למלית: ממרח חלבה, נוטלה,ריבת חלב או ריבה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית במעבד מזון עם להב מתכת
3. מוסיפים שמן ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.
4. מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3 סמ, ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר
אפייה. נועצים את הבוהן במרכז כל כדור ליצירת גומה עמוקה, כמעט עד התחתית.
5. אופים 20-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות).
מצננים.
6. ממלאים את הגומות בממרח חלבה, נוטלה או ריבה (בעזרת שקית זילוף קטנה או כפית). שומרים בכלי אטום בשכבה אחת מחוץ למקרר.
סוד מתוק: את השקע בעוגיות יוצרים בעזרת בוהן כף היד (תודו ש"עוגיות אגודל" הוא שם פחות יפה...). חשוב לנעוץ את הבוהן בבצק ליצירת שקע עמוק (כמעט עד שהבוהן נוגעת בתבנית), כי העוגיות תופחות במהלך האפייה והגומה הופכת לרדודה. אם חשוב לכם המראה החתיכי של העוגיות וגם שיהיה מקום להרבה מלית, מוציאים את העוגיות מהתנור לאחר 10 דקות אפייה בלבד, מעמיקים את הגומה שוב בעזרת הבוהן (זהירות, זה חם) ומחזירים לתנור להמשך האפייה.
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון
