הוראות הכנה
מרכיבים
לחם שחור של מאפייה סבירה כמו אנגל או עינת טרי טרי טרי
טונה בשמן. רצוי גושי טונה ולא פירורים
זיתים "קלמטה" או ביתיים גם סורי דפוק הולך טוב
לימון כבוש ביתי קצוץ או של "פרג"
קוביות תפוח אדמה מבושל "קוביות"
צנון חתוך חצי ירח פרוס דק דק.
ביצה קשה
פטרוזיליה קצוצה ללא גבעולים.
"אריסה" איכותית
לימון טרי
מלח+פלפל שחור
אופן ההכנה
לוקחים את הלחם השחור וחוצים אותו ל-4 לאורך מקצה לקצה כך ואח"כ לרוחב כך שייווצרו 4חלקים שווים בגודל שלכל אחד יש את "הרך" וגם את הקשה.
בידיים מפרידים בין הרך לקשה ומורחים אריסה ועליה עורמים את כל המרכיבים ולבסוף ממליחים מפלפלים וזולפים מעט מיץ לימון טרי ואפשר טיפה שמן זית טוב.
אוכלים ונהנים
מגיש:
מקור: מוכר הסנדויץ בתחנה המרכזית בלוד לפני כ25 שנה
שתף את המתכון
