הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם שמרים טריים או כף וחצי יבשים
מיכל שמנת חמוצה
מרגרינה רכה - 200 גרם
3 חלמונים
3 כפות סוכר
קורט מלח
4 כוסות קמח - לא להוסיף.
למלית:
שוקולד השחר או נוטלה או ריבת חלב בתוספת אגוזים פריכים.
לציפוי למריחההברשה:
חצי חבילה אבקת סוכר מעורבב עם 2 כפות חלב לממרח כמו טחינה.
אופן ההכנה
הבצק:
1. לוקחים קערה גדולה, מערבבים את קובית השמרים עם השמנת החמוצה.
2. ממיסים השמרים בשמנת תוך כדי בחישה.
3. מוסיפים מרגרינה רכה מאד ובוחשים.
4. מוסיפים את החלמונים וסוכר ומלח.
5. לשים ומוסיפים 21 3 כוסות קמח . הכי הרבה 4 כוסות. ל א י ו ת ר.
6. לשים עד קבלת בצק אחיד
7. מכסים בניילון נצמד. ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות.
הבצק לא תופח-אבל צריך להיות במקרר.
8. פותחים 3 עלים על משטח מקומח מעט.
9. מורחים בנדיבות מהמלית ומפזרים אגוזים.
10.מגלגלים לרולדה עבה. וחותכים כל רולדה לחתוך ל-3 לאורך כשהחלק העליון נשאר סגור
ולא חתוך.
11.מחזיקים את החלק העליון ומתחילים לשזור צמה.כמו לבת שלכם.
12.לסדר את הצמות בתבנית כשמילוי השוקולד הגלוי כלפי מעלה. כמה שאפשר.
לסדר את כל הרולדות . 3 רולדות יפות.
אופים בתנור 175 מעלות עד שמוכנות. לבדוק אחרי 30 דקות.
לחמם את הציפוי של החלב ואבקת סוכר .לחמם לכמו משחה.
למרוח על הרולדות את הציפוי החם.
מגיש:
מקור: פירגה
שתף את המתכון
