הוראות הכנה
מרכיבים
חצי חבילת סולת 2 עגבניות טריות מבושלות 2 בצלים גדולים 2 קישואים בינונים חתיכה של דלעת טרייה 3 גזרים גדוליםתבלינים כמון מלח פלפל שחור פפריקה מתוקהכורכום מרק עוףו קג בשר טוחן מבשר בקר חזה עוף טחון
אופן ההכנה
מערבבים את הבשר הטחון עם חזה העוף הטחון מתבלים מעט מגררים במגררת את הבצל האחד ומוסיפים אותו לתערובת הבשר מערבבים היטב לוקחים את חצי חבילת הסולת שופכים אותה לקערה ומרטיבים אותה במים פושרים ומוסיפים מעט שמן עד שהיא מוכנה לעיבוד מעט מלח ומרק עוף בסולת יוצרים עיגולים קטנים מטביעים את האגודל במרכז ומסובבים אותה כדי ליצור הטבעה מכניסים מעט מהתערובת וסוגרים כך עושים לגבי כל העיגולים שיוצרים עכשיו כשכל הקובות מוכנות מניחים אותן על מגש בשורה לוקחים סיר שיהיה די גדול ורחב לבישול כי הקובות מגדילות את נפחן בבישול מחממים מעט שמן קוצצים את הבצל שנישאר עד שיזהיב מעט מוסיפם עליו את שני העגבניות שיהיו מגוררות במגררת עליהים מוסיפים מעט רסק עגבניות את התבלינים ניתן להוסיף בשלב זה את הבמיה למי שאוהב ואז את הירקות כמובן את הקישואים לקוביות גסות את הגזרים לקוביות גסות ואת הדלעת מטגנים קצת את הכל מערבבים ומוסיפים מים עד לחצי הסיר שיהיו מים רותחים כדי שיעבעבעו מהר ואז זורקים פנימה את הקובות נותנים לסיר רתיחה קלה ואז מנמיכים את האש לשעה או שעה וחצי בערך עד שהקובות ממש נפוחות ושהירקות מוכנים בהצלחה ובתאבון
מגיש:
מקור: כורדי עירקי
שתף את המתכון
