הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח מחיטה מלאה
½ ק"ג קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
½ כפית סוכר
1 כפית מלח
מים חמימים
קצח
למילוי:
שמן זית
1 בצל, קצוץ
צרור עלי תרד קצוצים
מלח ופלפל
גבינת עזים מפוררת
אופן ההכנה
מערבבים את הקמחים, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים מים חמימים ולשים עד שנוצר בצק גמיש ואחיד. מוסיפים קצח ולשים עד שהוא נבלע בבצק. מניחים בקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהוא מתרכך קצת. מתבלים ומסירים מהאש. מצננים קצת, מוסיפים גבינה ומערבבים.
מרדדים מהבצק עלים. מניחים מהמילוי במרכז עלה ומקפלים לריבוע (משני צדדים, ומעליהם משני הצדדים הנוספים). ממשיכים להכין כך את שאר הריבועים. מטגנים את הריבועים על סאג' (או ווק הפוך) מרוח במעט מאוד שמן עד שהם זהובים יפה. מגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
