חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פטיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פטיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח מחיטה מלאה
½ ק"ג קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
½ כפית סוכר
1 כפית מלח
מים חמימים
קצח
למילוי:
שמן זית
1 בצל, קצוץ
צרור עלי תרד קצוצים
מלח ופלפל
גבינת עזים מפוררת
אופן ההכנה
מערבבים את הקמחים, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים מים חמימים ולשים עד שנוצר בצק גמיש ואחיד. מוסיפים קצח ולשים עד שהוא נבלע בבצק. מניחים בקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהוא מתרכך קצת. מתבלים ומסירים מהאש. מצננים קצת, מוסיפים גבינה ומערבבים.
מרדדים מהבצק עלים. מניחים מהמילוי במרכז עלה ומקפלים לריבוע (משני צדדים, ומעליהם משני הצדדים הנוספים). ממשיכים להכין כך את שאר הריבועים. מטגנים את הריבועים על סאג' (או ווק הפוך) מרוח במעט מאוד שמן עד שהם זהובים יפה. מגישים מייד.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון