הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית
5. שיני שום פרוסות
1. בצל קלוף וחתוך לקוביות
1. ראש כרישה (החלק הלבן) פרוס דק
1. גזר חתוך לקוביות קטנות
100 גר' פול טרי קלוף וחלוט
1. כפית עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות.
400 גר' בשר בקר טחון ניתן גם עם בשר כבש.
3. עגבניות קלופות ופרוסות דק (או חתוכות לקוביות גדולות) עדיף עגבניות מסוג תמר
מעט פלפל אנגלי טחון
עלה דפנה
¼ כוס יין אדום יבש
מעט טימין טרי קצוץ
¼ כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
מלח
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
בשמן זית מאדים את השום, הבצל, הכרישה והגזר, מוסיפים את הזיתים ואת העגבניות המיובשות בשום, ממשיכים לאדות עוד כ-2. דקות.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות.
מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים בפלפל אנגלי, מבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את עלה הדפנה.
מוסיפים את היין האדום להורדת משקעים, מעלים לאש גבוהה ומבשלים עד לאידוי היין.
מוסיפים את הטימין, הסוכר, הפלפל השחור ומבשלים על אד נמוכה עוד כ-5 דקות.
מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
לגוון: ניתן להוסיף פטריות שונות.
אפשר להוסיף שומר פרוס
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון
