הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות אורז לבן שטוף ומסונן
6 כוסות מים
1/4 כוס שמן
1/2 בצל קצוץ דק
1 בצל חתוך לחצאי רצועות
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
3/4 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה
בסיר גדול לחמם את השמן (1/4 כוס), ולטגן רק את הבצל הקצוץ (1/2 בצל) עד להשחמה
להוסיף בזהירות את המים , מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה,אבקת מרק עוף ורסק עגבניות,לערבב ולהביא לרתיחה.
להוסיף את האורז,לערבב ולהביא שוב לרתיחה, לבשל ברתיחה כדקה, להעביר את האש לבינונית ולהמשיך לבשל בסיר מכוסה חלקי עד שכל המים נספגים באורז.
לאחר שהמים נספגים, לשים מבודד בין הסיר לאש ,לסגור את המכסה ולהמשיך לבשל עוד
כ-20 דקות עד שהאורז מבושל.
בזמן שהאורז מתבשל , לחמם שמן במחבת ולטגן את רצועות הבצל עד להשחמה יפה. בסוף
הבישול לפזר את הבצל על האורז ולערבב.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
