חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז חגיגי ("רוז מקמור")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל מצרי - חגיגי
אורז חגיגי ("רוז מקמור")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל מצרי - חגיגי
הוראות הכנה
מרכיבים
1. 1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כף שמן
2. 4 כוסות מים או מרק
5 כפות שמן
1 כף מיץ לימון
1 כף שטוחה מלח
1 כפית שטוחה כורכום
1 כף גדושה אבקת מרק
פלפל אנגלי טחון
3. 2 כוסות אורז
4. 1 כבד עוף
5. 2 כפות גדושות צנובר (כ-30 גרם)
אופן ההכנה
1. לטגן בסיר עמוק, המיועד לבישול האורז, את הבצל הקצוץ בכף השמן החם, עד שיזהיב
2. לאחר שהזהיב הבצל להוסיף באותו סיר את המים ושאר החומרים ולהביא לרתיחה
3. לברור ולשטוף היטב את האורז מתחת לזרם מים קרים ובתוך מסננת מרשת דקה. לסנן
4. להוסיף את האורז המסונן לנוזלים הרותחים שעל האש, להביא שוב לרתיחה, לכסות את
הסיר ולהנמיך מיד את האש ללהבה הקטנה ביותר שעל הכיריים
5. להמשיך לבשל למשך סב דקות לכל היותר (מבלי לבחוש), להוריד מעל האש ולעטוף את
הסיר
6. לצלות את הכבד כשהוא עדיין שלם, לקרר מעט ולחתוך אותו לקוביות קטנות המיועדות
לקישוט
7. להזהיב את הצנוברים במחבת עם מעט מאד שמן, תוך כדי בחישה מתמדת, למשך 2-3
דקות, להוריד מהאש ולערבב עם קוביות הכבד
8. להעביר את האורז החם לצלחת הגשה ולבנותו בצורת פירמידה, או לשים בדפוס, להדק
היטב ולהפוך לתוך צלחת ההגשה. לקשט בצנובר המושחם, המעורבב עם קוביות הכבד
9. תהליך "עטיפת" סיר האורז:
לאחר הורדת הסיר מעל האש, יש לעטוף את הסיר המכוסה במגבת עבה או שמיכה קטנה ולהניח בצד. תוך 20-30 דקות יתנפח האורז המשומר בחום, יאבד כל דביקות ויהיה למה שנקרא "אורז אחד אחד". יתרון נוסף לעטיפת האורז: הוא ישמר חם עד להגשה ואף למספר שעות ארוכות (5-6 שעות). להעביר לצלחת הגשה, בתום 30 דקות של "עטיפה", או סמוך להגשה
10. בתיאבון
מגיש: סיטרין
מקור: לבנה זמיר
שתף את המתכון