חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז מוקפץ עם ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ארבעה חודשים של טיול בניו זילנד ובישול ערב ערב של אורז מסוגים שונים הביאו אותי לקבלת brהשיטה המהירה, קלה וטעימה לטעמי בהכנת אורז עם תוספות שונות, לא דביק ולא "גושי" brבתיבול מעולה...
אורז מוקפץ עם ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ארבעה חודשים של טיול בניו זילנד ובישול ערב ערב של אורז מסוגים שונים הביאו אותי לקבלת brהשיטה המהירה, קלה וטעימה לטעמי בהכנת אורז עם תוספות שונות, לא דביק ולא "גושי" brבתיבול מעולה...
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
לירקות: ניתן לעשות עם כל סוגי הירקות החל מקוביות חצילים, כרובית, תירס, אפונה ועוד.
במתכון הזה:
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
2 גמבות חתוכות לרצועות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות דק
2 כפות רוטב "צ'אטני מנגו חריף"- גם ללא חובבי החריף מתאים כי הרוטב יותר מתקתק מחריף
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
מלח, פלפל לא חובה לפי הטעם- המנה טעימה יותר לפי דעתי ללא מלח בכלל.
אופן ההכנה
מבשלים את האורז: בכלי נפרד לשטוף טוב טוב 3 פעמים, לחמם שמן בסיר להוסיף את האורז ולטגן מספר דקות עד שמתחיל להיות קצת שקוף, להוסיף כוס וחצי (תלוי בסוג האורז) מים רותחים. לכסות ולבשל על אש קטנה כ-15 דק' או עד שמוכן.
במחבת מטגנים את הבצל, כאשר שקוף (לא להזהיב מידיי) מוסיפים את השום ומקפיצים קלות.
מוסיפים גזר וגמבה ואת כל הרטבים מכסים ומטגנים עד שכל הטעמים מתערבבים.
כאשר האורז מוכן מוסיפים למחבת ומטגנים עוד מספר דקות אז שהאורז סופג מהרטבים.
קלי קלות, בתאבון...
מגיש: allavold
מקור:
שתף את המתכון