הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
לירקות: ניתן לעשות עם כל סוגי הירקות החל מקוביות חצילים, כרובית, תירס, אפונה ועוד.
במתכון הזה:
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
2 גמבות חתוכות לרצועות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות דק
2 כפות רוטב "צ'אטני מנגו חריף"- גם ללא חובבי החריף מתאים כי הרוטב יותר מתקתק מחריף
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
מלח, פלפל לא חובה לפי הטעם- המנה טעימה יותר לפי דעתי ללא מלח בכלל.
אופן ההכנה
מבשלים את האורז: בכלי נפרד לשטוף טוב טוב 3 פעמים, לחמם שמן בסיר להוסיף את האורז ולטגן מספר דקות עד שמתחיל להיות קצת שקוף, להוסיף כוס וחצי (תלוי בסוג האורז) מים רותחים. לכסות ולבשל על אש קטנה כ-15 דק' או עד שמוכן.
במחבת מטגנים את הבצל, כאשר שקוף (לא להזהיב מידיי) מוסיפים את השום ומקפיצים קלות.
מוסיפים גזר וגמבה ואת כל הרטבים מכסים ומטגנים עד שכל הטעמים מתערבבים.
כאשר האורז מוכן מוסיפים למחבת ומטגנים עוד מספר דקות אז שהאורז סופג מהרטבים.
קלי קלות, בתאבון...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
