הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג פילה סלומון
225 גרם מלח גס
225 גרם סוכר
50 גרם פלפל שחור גרוס
צרור שמיר קצוץ
מיץ לימון + פרוסות לימון ללא קליפה
פרוסות תפוזים ללא קליפה
ערק או אוזו או פרנו או ססטיס
אופן ההכנה
לוקחים שני פילטים של סלומון ומניחים אחד מקביל לשני ומפזרים את חומרי הכבישה לפי הסדר
מלח,סוכר,פלפל שחור גרוס,שמיר קצוץ ,גרידת לימון.
מניחים פילה אחד על השני ויוצקים את שאר חומרי הכבישה.
מהדקים את הפילטים בעזרת נילון נצמד.
מניחים בתבנית ועל הפילטים מניחים משקולת וכובשים בצורה זו במקרר 4 ימים
לאחר 4 ימים מורידים את הנילון הנצמד וחומרי הכבישה.
מגישים בתור מנה ראשונה פרוסה במשקל של 30-100 גרם לאדם.
הצעה לתוספת להגשה:
קלי לחם ,בצל קצוץ,עירית קצוצה,צלפים,ביצת שלו ,קויאר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
