הוראות הכנה
מרכיבים
2 בטטות גדולות
1 פקעת שומר
שמן זית
קורט אגוז מוסקט מגורד
מעט אורגנו מיובש
קורט כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
אפשרות : תוספת סלק מבושל מגורד לקישוט בהגשה.
כלי:
תבנית אלומיניום עגולה בקוטר כ-24 ס"מ
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה לחום בינוני 180°c .
לקלוף את הבטטות ולפרוס לפרוסות רוחב בעובי כ-½ ס"מ בערך.
לסדר את פרוסות הבטטה מסביב בתבנית בצורת דומינו (פרוסות חופפות מסביב).
לבזוק שמן זית על הפרוסות. לחתוך את ראש השומר לארבעה רבעים ולמקמו במרכז התבנית. להוסיף את תבלינים ומעט שמן זית.
לאפות ½ שעה בחום בינוני (180°c ).
עריכת המנה:
להוציא מן התבנית ולסדר את הבטטה בשתי קבוצות מסביב לצלחת (הפרוסות חופפות כמו באפיה) במרכז השומר. אפשר להוסיף לקישוט מעט סלק מבושל במרכז ליד השומר.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
