חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אנטריקוט ברוטב פטריות יער ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אנטריקוט ברוטב פטריות יער ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם נתח סטייק אנטריקוט משובח
200 מ"ל יין מרלו
40 גרם חמאה
1/4 כוס שמן זית
50 מ"ל ברנדי
1/2 כוס ציר בקר
2 כוס ירקות שורש חתוכים לקוביות (שורש פטרוזיליה, סלרי, גזר ובצל)
1/2 סלסלה פטריות חורש
1 כוס פירות יבשים (משמשים, שזיפים ופפאייה)
מלח, פלפל טחון, סוכר
אופן ההכנה
1. יום לפני ההכנה, משרים את הבשר ביין ומניחים במקרר. למחרת מסננים את הבשר ושומרים את היין בצד.
2. מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן. כשהמחבת חמה מאוד ומתחילה לעשן צולים את הסטיק חצי דקה מכל צד, מתבלים במלח פלפל ומניחים בצד.
3. שופכים למחבת החמה חצי מכמות היין (שהבשר היה שרוי בו) ומנקים איתו את שאריות הבשר שנדבקו.
4. מוסיפים את החמאה את הירקות, וכשהם מזהיבים מוסיפים שן שום ופטריות וממשיכים להקפיץ.
5. מוסיפים את הפירות היבשים הקצוצים, את היין הנותר, הברנדי והציר ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לחצי הכמות.
6. טועמים ומשפרים טעם בעזרת מלח או סוכר.
7. שמים את הנתח בתוך הרוטב סוגרים את המכסה ומבשלים בערך 4 דק' מכל צד לדרגת צלייה מדיום.
אפשר להגיש לבד או עם תוספת של אורז או פירה.
מגיש: יוסף ל
מקור: המתכון באדיבות מסעדת קויאה, משמר השרון
שתף את המתכון