חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"אפיו אילדו" – סלרי ברוטב לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"אפיו אילדו" – סלרי ברוטב לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 ראשי סלרי/כרפס
4 גזרים
לרוטב:
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
מלח
שליש כוס סוכר
זרעי כוסברה(קוריאנדר)
מסמרי ציפורן
מיץ מ- 2 לימונים
אופן ההכנה
רוחצים, קולפים ופורסים את ראשי הסלרי (קולפים בחוכמה:פורסים אותו דק ומסירים את הקליפה). חולטים במים חמים עם מיץ לימון.
רוחצים, מקלפים ופורסים את הגזר.
שמים בקערה את השמן, המים, מיץ הלימון, המלח גרגרי הפלפל, הסוכר, זרעי הכוסברה, מוסיפים את הסלרי והגזר הפרוסים.
מכסים ומבשלים על אש קטנה, עד שהם עשויים קמעה (כחצי שעה). מוציאים את הירקות בכף מחוררת ועורכים על כלי הגשה.
מסננים את הנוזל, מבשלים אותו על אש קטנה, עד שמחציתו מתאדה, ויוצקים על הגזר והסלרי.
מצננים לפני ההגשה.
מגיש: קיבי
מקור: שוש מדינה
שתף את המתכון