חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורקס תפוחי אדמה לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בורקס תפוחי אדמה לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
10-8 מצות
1/2 כוס שמן זית, להברשה
למלית:
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים עד ריכוך
2 ביצים
2 בצלים מטוגנים עד להזהבה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 סלסלה פטריות קצוצות (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
לתבנית מס' 26
אופן ההכנה
1. מרטיבים מצות, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.
2. מערבבים את חומרי המלית.
3. מחממים תנור ל180 מעלות.
4. משמנים תבנית פיירקס עגולה. מברישים את המצות הרטובות משני הצדדים במעט שמן, ומסדרים אותן על התחתית והשוליים, כך שיישארו שוליים עודפים, בהם נשתמש לכיסוי הפשטידה.
5. יוצקים מחצית מהמלית , מניחים עליה שכבת מצות אחידה, ויוצקים את יתרת התערובת. מכסים את הפשטידה בעזרת שולי המצה שנותרו, מברישים במעט שמן ומניחים מעל מצה נוספת. מברישים.
6. אופים 30-25 דקות, או עד שמזהיב. מקררים ומגישים.
7. בתיאבון!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון