הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות בגודל 5 ס"מ
1 בקבוק יין אדום מאיכות טובה
2 בצלים
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
6 שיני שום
טימין
1 עלה דפנה
קמח לציפוי הבשר
מלח ופלפל
להגשה: 6 בצלצלים מקולפים
1 גזר קלוף וחתוך למקלות
6 תפוחי אדמה קטנים
½ ק"ג פטריות שמפיניון קטנות
אופן ההכנה
חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות של 1 ס"מ. מכניסים לקערה את הבשר, הירקות החתוכים, השום והיין, מכסים ושומרים במקרר למשך לילה. מוציאים את הבשר מהיין, מתבלים במלח ופלפל, מצפים בקמח ומטגנים בשמן זית להשחמה.
מכניסים לסיר את הבשר, היין והירקות ומוסיפים את עלה הדפנה והתימין. מבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך. אם יש צורך מוסיפים יין על מנת שהבשר יישאר מכוסה כל הזמן. מוציאים את הבשר בעדינות ומסננים את הרוטב לסיר אחר. מוסיפים את הירקות הקטנים למעט הפטריות ומבשלים עד לריכוך. מטגנים את הפטריות בשמן זית ומתבלים.
מוסיפים לסיר ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
מגיש:
מקור: שף אסיד אוסמן ושף רן פולק ממסעדת בראסרי
שתף את המתכון
