חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ביף בורגניון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ביף בורגניון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות בגודל 5 ס"מ
1 בקבוק יין אדום מאיכות טובה
2 בצלים
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
6 שיני שום
טימין
1 עלה דפנה
קמח לציפוי הבשר
מלח ופלפל
להגשה: 6 בצלצלים מקולפים
1 גזר קלוף וחתוך למקלות
6 תפוחי אדמה קטנים
½ ק"ג פטריות שמפיניון קטנות
אופן ההכנה
חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות של 1 ס"מ. מכניסים לקערה את הבשר, הירקות החתוכים, השום והיין, מכסים ושומרים במקרר למשך לילה. מוציאים את הבשר מהיין, מתבלים במלח ופלפל, מצפים בקמח ומטגנים בשמן זית להשחמה.
מכניסים לסיר את הבשר, היין והירקות ומוסיפים את עלה הדפנה והתימין. מבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך. אם יש צורך מוסיפים יין על מנת שהבשר יישאר מכוסה כל הזמן. מוציאים את הבשר בעדינות ומסננים את הרוטב לסיר אחר. מוסיפים את הירקות הקטנים למעט הפטריות ומבשלים עד לריכוך. מטגנים את הפטריות בשמן זית ומתבלים.
מוסיפים לסיר ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
מגיש: dylam
מקור: שף אסיד אוסמן ושף רן פולק ממסעדת בראסרי
שתף את המתכון