הוראות הכנה
מרכיבים
ביצים קשות לפי כמות האוכלים כ-1 ביצה לאדם
לרוטב:
הכמות לכ-10 ביצים
1/2 כוס מיונז מסוג טוב או גבינה לבנה בטעם שמנת 5% (בגבינה לשלב חצי חצי)
2 מלפפונים חמוצים מהסוג הקטן קצוצים דק דק
1/4 כוס שמיר רק העלים קצוץ דק
1 כף חרדל חריף
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
אפשרות ראשונה:
לערבב את הרוטב היטב לטעום ולהוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם האישי (לא לשכוח שהמלפפונים מלוחים)
לחתוך את הביצים בחותכן ביצים לפרוסות לסדר בצלחת הגשה לפזר על כל פרוסה מהרוטב
ולהגיש מידי.
אפשרות שניה: לחתוך את הביצים לשנים להוציא את החלמון ולפורר אותו היטב עם הרוטב
להחזיר את המילוי עם מזלף קישוטים לתוך החלבון של הביצה לסדר את צלחת ההגשה:
פרוסת מלפפון ירוק עם הקליפה או פרוסת עגבניה או פלפל אדום פרוס לטבעות (אפשר מכולם)
ומעל כל פרוסה להניח חצי ביצה ממולאת.לקשט עם עלה פטרוזליה או שמיר או כוסברה.
אפשר לשמור במקרר מכוסה היטב לכמה שעות בלבד. עדיף להכין הרוטב ולהזליף לפני האכילה.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
