הוראות הכנה
מרכיבים
¾ כוס שמן או 200 גר' חמאה מומסת
15 דפי פילו או חבילה של עלי פילו (שחף)
מלית:
4 ביצים
½ ליטר יוגורט - אפשר להחליף בשמנת
300-400 גר', גבינה בולגרית
אופן ההכנה
בתנור שחומם ל-180°c
מערבבים את חומרי המלית למעט הגבינה הבולגרית.
משמנים היטב תבנית אפייה, משאירים שני דפי פילו שלמים לכיסוי המאפה (שומרים תחת מגבת לחה, הבצק הזה מתייבש במהירות).
מניחים את העלה הראשון בתחתית תבנית משומנת, מקמטים 4 דפי עלי פילו על העלה הפרוס,
יוצקים מעט מהמלית, מטפטפים מעט חמאה,ומפזרים גבינה בולגרית מפוררת. ככה יוצרים שכבות עד שעלי הפילו נגמרים.
מניחים על ה"בלאגאן" את הדפים ששמרנו בצד, מיישרים, מורחים בחלמון, ואופים עד שהמאפה מזהיב.
הערה: אפשר לשלב גם חציל קלוי במלית.
(התמונה-פורום אורט)
מגיש:
מקור: פורום אורט
שתף את המתכון
