חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בניצת חלב בנוסח סופיה (עוגת חביצת ביצים )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בניצת חלב בנוסח סופיה (עוגת חביצת ביצים )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות + 2 כפות (400 גרם) קמח
1 כף חומץ לבן
1 כף שמן חמניות
1 כוס מים
קורט מלח
180 גרם חמאה מומסת
1/2 1 כוסות חלב רותח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סולת
8 ביצים
1 כף יין מוסקט
400 גרם שזיפים טריים מגולענים וחצויים או 100 גרם צימוקים
1 כוס לא דחוסה (100 גרם) אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1.מערבבים במיקסר קמח, שמן, חומץ, מלח ומים עד לקבלת בצק גמיש
(אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף קמח). מניחים למנוחה
2.חותכים את הבצק ל-3 חתיכות שוות ומרדדים כל חתיכה לעלה דקיק (בגודל התבנית). 3.משמנים תבנית בחמאה ומניחים את העלה הראשון, מברישים בחמאה מומסת
(אפשר גם שמן) וחוזרים על הפעולה עם שתי העלים הנוספים.
4.יוצקים חלב לסיר ומוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה (כדאי להימנע מערבוב כדי
שהחלב לא ידבק לדפנות ולתחתית).
5.מסירים מהאש, מוסיפים סולת ומערבבים ומניחים לצינון.
6.טורפים ביצים בקערה ומוסיפים להם את החלב הרותח במידות קטנות תוך כדי ערבוב
ל(השוואת טמפרטורות). מוסיפים את היין המוסקט וממשיכים לערבב.
7.יוצקים את התערובת על עלי הבצק. מסדרים על התערובת את השזיפים או הצימוקים.
8.אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
להגשה
חותכים לקוביות ומפזרים אבקת סוכר. מגישים בצלחת.
ניתן לשרוף עם ברנר ליצירת מרקם כמו של קרם בורלה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף צחי בוקשטטר
שתף את המתכון