הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי בס שלמים, מחורצים מן הגב ללא עצם
1 כף שמן זית
מלח, פלפל
קורט טימין ללא גבעול
מיץ מ-2 לימונים סחוטים
2 שיני שום, פרוסות דק
1 כף פטרוזיליה או שמיר, קצוץ דק
לירקות:
1 קישוא
1 פרסה (כרשה)
1 שורש סלרי, קלוף
1 שורש פטרוזיליה, קלוף
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 בצל סגול
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-180°c. קולפים את הירקות וחותכים ל"גפרורים". מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים מעט. מניחים את הדגים משמנים ומתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את השום והטימין.
מעבירים את הדגים המתובלים לתנור ואופים (180°c) במשך כ-20 דקות.
מקפיצים את הירקות החתוכים בווק או במחבת טפלון, במשך כ-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מיץ לימון ומסירים מן האש. מוסיפים שמיר או פטרוזיליה קצוצים.
להגשה: מניחים את הדג על הצלחת מסדרים מעל את "גפרורי" הירקות ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
