חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק עלים ממולא בחמישה סוגי מילוי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לא תמיד יש זמן וכח להכנת בצקים מיוחדים ועדיין אפשר להתפנק בבורקס טעים,מגוון במילוי שונה,לאירוח או לסתם יום פינוק,מהיר וקל להכנה. יש אפשרות להקפיא לפני האפייה אם לא רוצים את כל הכמות ולאפות בזמן הרצוי.
בצק עלים ממולא בחמישה סוגי מילוי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לא תמיד יש זמן וכח להכנת בצקים מיוחדים ועדיין אפשר להתפנק בבורקס טעים,מגוון במילוי שונה,לאירוח או לסתם יום פינוק,מהיר וקל להכנה. יש אפשרות להקפיא לפני האפייה אם לא רוצים את כל הכמות ולאפות בזמן הרצוי.
הוראות הכנה
מרכיבים
2-ק"ג בצק עלים מרודד{לדעתי "מעדנות" הכי מוצלח בבצקים מוכנים}
2-ביצים טרופות להברשה
¼-כוס שמשום
מילוי גבינה:500-גרם גבינה מלוחה{חמד, צפתית,ברינזה,אפשר לערבב}
1-ביצה
1-כפית קמח
מילוי תפוחי אדמה:3-תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים
½-בצל קצוץ ומטוגן במעט שמן
1-ביצה
קורט מלח,פלפל שחר,פפריקה מתוקה
מילוי פטריות:1-תפוחי אדמה מבושל, מקולף ומרוסק
1-בצל קצוץ
250-גרם פטריות שמפניון קצוצות
קורט מלח, פלפל גרוס,
1 -כפית אבקת מרק פטריות
מילוי בשר: 500-גרם בקר טרי טחון
1-בצל קצוץ
1-שן שום קצוצה
מלח, פלפל גרוס לפי טעם
½-כפית כמון,
צרור קטן של פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
מילוי שעועית לוביה: (שעועית קטנה ובהירה עם נקודה שחורה באמצע):
1-כוס שעועית מבושלת
½-בצל קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי טעים
קמצוץ פלפל חריף טחון
½-כפית קינמון
50-גרם אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה
הכנת חמשת סוגי המילוי:
1, לרסק גבינה/גבינות,להוסיף ביצה וקמח ולערבב היטב.
2, לרסק תפוחי אדמה מבושלים,להוסיף בצל מטוגן, ביצה ותבלינים ולערבב היטב.
3, לטגן במעט שמן בצל עד לשקיפות,להוסיף פטריות ולטגן 10 דקות נוספות,לתבל ולערבב עם תפוח האדמה שריסקנו קודם לכן.
4, לטגן במעט שמן בצל,להוסיף בשק טחון ולהמשיך לטגן על להבה בינונית עוד 10 דקות,לתבל ולפורר תוך כדי ערבוב בעזרת מזלג.
5, לבשל שעועית במים, בתוספת בצל, בישול מלא. להסיר מהאש. לסנן, לתבל ולרסק היטב.
לרפד 2-תבניות שטוחות וגדולות בנייר אפיה.
לפתוח בצק עלים שהופשר כמה שעות לפני במקרר{או לילה לפני}.
לחתוך רבועים שווים בגודלי 12X12 ס"מ {אפשר יותר וגם פחות}.
למלא במילוי הרצוי באלכסון ולסגור למשולשים. להדק היטב את הקצוות.
לסדר בתבנית אפיה, להבריש בביצה ולפזר מעל שמשום.
לאפות בתנור מחומם מראש ל 200°c כ-15 דקות/עד שיקבלו צבע חום בהיר. בתיאבון.
מגיש: רינת ספיר
מקור: שלי-ביתי
שתף את המתכון