הוראות הכנה
מרכיבים
2-ק"ג בצק עלים מרודד{לדעתי "מעדנות" הכי מוצלח בבצקים מוכנים}
2-ביצים טרופות להברשה
¼-כוס שמשום
מילוי גבינה:500-גרם גבינה מלוחה{חמד, צפתית,ברינזה,אפשר לערבב}
1-ביצה
1-כפית קמח
מילוי תפוחי אדמה:3-תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים
½-בצל קצוץ ומטוגן במעט שמן
1-ביצה
קורט מלח,פלפל שחר,פפריקה מתוקה
מילוי פטריות:1-תפוחי אדמה מבושל, מקולף ומרוסק
1-בצל קצוץ
250-גרם פטריות שמפניון קצוצות
קורט מלח, פלפל גרוס,
1 -כפית אבקת מרק פטריות
מילוי בשר: 500-גרם בקר טרי טחון
1-בצל קצוץ
1-שן שום קצוצה
מלח, פלפל גרוס לפי טעם
½-כפית כמון,
צרור קטן של פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
מילוי שעועית לוביה: (שעועית קטנה ובהירה עם נקודה שחורה באמצע):
1-כוס שעועית מבושלת
½-בצל קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי טעים
קמצוץ פלפל חריף טחון
½-כפית קינמון
50-גרם אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה
הכנת חמשת סוגי המילוי:
1, לרסק גבינה/גבינות,להוסיף ביצה וקמח ולערבב היטב.
2, לרסק תפוחי אדמה מבושלים,להוסיף בצל מטוגן, ביצה ותבלינים ולערבב היטב.
3, לטגן במעט שמן בצל עד לשקיפות,להוסיף פטריות ולטגן 10 דקות נוספות,לתבל ולערבב עם תפוח האדמה שריסקנו קודם לכן.
4, לטגן במעט שמן בצל,להוסיף בשק טחון ולהמשיך לטגן על להבה בינונית עוד 10 דקות,לתבל ולפורר תוך כדי ערבוב בעזרת מזלג.
5, לבשל שעועית במים, בתוספת בצל, בישול מלא. להסיר מהאש. לסנן, לתבל ולרסק היטב.
לרפד 2-תבניות שטוחות וגדולות בנייר אפיה.
לפתוח בצק עלים שהופשר כמה שעות לפני במקרר{או לילה לפני}.
לחתוך רבועים שווים בגודלי 12X12 ס"מ {אפשר יותר וגם פחות}.
למלא במילוי הרצוי באלכסון ולסגור למשולשים. להדק היטב את הקצוות.
לסדר בתבנית אפיה, להבריש בביצה ולפזר מעל שמשום.
לאפות בתנור מחומם מראש ל 200°c כ-15 דקות/עד שיקבלו צבע חום בהיר. בתיאבון.
מגיש:
מקור: שלי-ביתי
שתף את המתכון
