הוראות הכנה
מרכיבים
¾ כוס קינואה ,
בצל מטוגן עם פלפל אדום מתוק,
פטריות פורטובלו שרויות נקיות יבשות חתוכות,
מעט מים חמים
מעט אבקת מרק עוף או בטעם עוף.
לקישוט עגבניות, מלפפון ירוק/ חמוץ, זיתים.
1-2 כף שמן.
אופן ההכנה
א-שוטפים 1 כוס קינואה במים זורמים במסננת-צפופה.
ב-מכינים בצל חתוך דק עם פפריקה מתוקה-מטגנים ב 2 כפות שמן שמן (לפי בחירה).
ג-מוסיפים פטריות פורטובלו שהיו שרויות קודם לכן במים. מכניסים לבצל להמשך אידוי כמה
דקות.
ד-שופכים מים חמימים במחבת ומכניסים את קינואה לרתיחה 7-8 דקות בלבד.
*מוסיפים מעט אבקת מרק אפשר ירקות או טעם בשר. מערבבים עם הקינואה והמים.
ה-מוסיפים את הבצל והפטריות שטוגנו קודם, לתוך קינואה ל 2-3 דקות מערבבים.
(אם הקינואה עדיין קשה מעט-להוסיף מעט מים חמימים לאידוי של עוד כמה דקות בלבד.)
מורידים מהאש.
ו-מסדרים קינואה במרכז צלחת, וסביב ירקות חיים מכל סוג שרוצים, עגבניה, מלפפון
חי או חמוץ, זית שחור/ירוק, בצל , פלפל אדום צהוב ירוק, (חיתוך יפה של הירקות סביב).
ב ת י א ב ון.
מגיש:
מקור: רות ד.
שתף את המתכון
