הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1-ק"ג קמח לבן מנופה
2-כפות חומץ
3-כפות שמן
½2-כוסות מים
1-ביצה
קמצוץ-מלח
מלית:
½-ק"ג אגוזי מלך קצוצים דק
½-ק"ג צימוקים כהים שטופים ומיובשים
קמצוץ-ציפורן טחונה
½-כפית קינמון
1-כוס סוכר
1-חלבון ביצה
להכנה:
1-כוס שמן
1-כוס קמח
אופן ההכנה
לטרוף ביצה בקערת מערבל ,להוסיף מלח, חומץ, שמן, מים ולערבב היטב.
להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש בצק רך וגמיש ו אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף קמח}.
לעטוף את הבצק בשקית ניילון ולהניח כשעה.
לחלק את הבצק ל-30 חלקים שווים וללוש כל חלק בנפרד לעיגול, לכסות ולהניח 15 דקות.
להכנת המלית:
להקציף חלבון ביצה ולהוסיף לתערובת של אגוזים, צימוקים, סוכר, קינמון והציפורן,לערבב היטב ולחלק לשניים.
לרפד תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ, בנייר אפיה ולשמן.
לרדד 10 עיגולי בצק בעזרת מערוך לעלים דקים כמה שאפשר, למתוח כל עלה מרודד בקצוות בעזרת אצבעות בעדינות, להניח בתבנית אפיה עלה בצק אחד ולהזליף מעט שמן, כך כל עלה ולהניח אחד על השני את כל ה-10 עלים.
לפזר חצי מכמות המילוי ולחזור על אותה פעולה עם 10 עיגולי בצק הנוספים,שוב לפזר מילוי ושוב לכסות ב 10 עלי בצק.
לחתוך עודפי בצק שנותרו בצידי התבנית ולהבריש את החלק העליון בשמן.
לחתוך בסכין משוננת ל-20 מעוינים ולאפות בתנור מחומם ל- 200°c כ-20 דקות.
להוריד את דרגת החום ל-160°c ,. ולאפות 30 דקות נוספות.
לאחסן בכלי איחסון סגור ולהנות.
מגיש:
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון
