חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקלווה גרוזינית("פחלאוה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גירסה גרוזינית של בקלווה, מיוחדת לחגים ושמחות, לא קל להכין אבל כל ביס שווה את המאמץ. brהבצק הוא פריך ומזכיר עלי פילו והמילוי מייחד.
בקלווה גרוזינית("פחלאוה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גירסה גרוזינית של בקלווה, מיוחדת לחגים ושמחות, לא קל להכין אבל כל ביס שווה את המאמץ. brהבצק הוא פריך ומזכיר עלי פילו והמילוי מייחד.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1-ק"ג קמח לבן מנופה
2-כפות חומץ
3-כפות שמן
½2-כוסות מים
1-ביצה
קמצוץ-מלח
מלית:
½-ק"ג אגוזי מלך קצוצים דק
½-ק"ג צימוקים כהים שטופים ומיובשים
קמצוץ-ציפורן טחונה
½-כפית קינמון
1-כוס סוכר
1-חלבון ביצה
להכנה:
1-כוס שמן
1-כוס קמח
אופן ההכנה
לטרוף ביצה בקערת מערבל ,להוסיף מלח, חומץ, שמן, מים ולערבב היטב.
להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש בצק רך וגמיש ו אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף קמח}.
לעטוף את הבצק בשקית ניילון ולהניח כשעה.
לחלק את הבצק ל-30 חלקים שווים וללוש כל חלק בנפרד לעיגול, לכסות ולהניח 15 דקות.
להכנת המלית:
להקציף חלבון ביצה ולהוסיף לתערובת של אגוזים, צימוקים, סוכר, קינמון והציפורן,לערבב היטב ולחלק לשניים.
לרפד תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ, בנייר אפיה ולשמן.
לרדד 10 עיגולי בצק בעזרת מערוך לעלים דקים כמה שאפשר, למתוח כל עלה מרודד בקצוות בעזרת אצבעות בעדינות, להניח בתבנית אפיה עלה בצק אחד ולהזליף מעט שמן, כך כל עלה ולהניח אחד על השני את כל ה-10 עלים.
לפזר חצי מכמות המילוי ולחזור על אותה פעולה עם 10 עיגולי בצק הנוספים,שוב לפזר מילוי ושוב לכסות ב 10 עלי בצק.
לחתוך עודפי בצק שנותרו בצידי התבנית ולהבריש את החלק העליון בשמן.
לחתוך בסכין משוננת ל-20 מעוינים ולאפות בתנור מחומם ל- 200°c כ-20 דקות.
להוריד את דרגת החום ל-160°c ,. ולאפות 30 דקות נוספות.
לאחסן בכלי איחסון סגור ולהנות.
מגיש: רינת ספיר
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון