חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ברבוניה עטופה במנגולד, בקרם דלעת ואנדיב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורים ירוקים ובתוכם הפתעה מלאת טעמים
ברבוניה עטופה במנגולד, בקרם דלעת ואנדיב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורים ירוקים ובתוכם הפתעה מלאת טעמים
הוראות הכנה
מרכיבים
לקרם דלעת:
200 גרם דלעת – חתוכה לקוביות גדולות
1 גזר – מקולף ופרוס לפרוסות עבות
1 בצל בינוני חתוך גס
2 שיני שום
1 ס"מ ג'ינג'ר
1 צרור נענע
1/2 ליטר ציר דגים / ציר ירקות / מים
לברבוניות:
3 עלי מנגולד ללא הגבעולים , חלוטים במי מלח
3 פילטים של ברבוניה
3 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף ואפוי
לאנדיב המקורמל:
2 יחידות אנדיב
סוכר חום
רוטב סויה
אופן ההכנה
אופן הכנת קרם הדלעת:
1. מניחים את כל המצרכים בסיר ומכסים בציר.
2. מבשלים עד שהירקות מתרככים וטוחנים בבלנדר עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.
3. מתקנים את התיבול עם מלח ,פלפל ומעט אבקת זנגביל.שומרים את הרוטב חם.
קוצצים את הנענע לרצועות דקות ומוסיפים לקרם בזמן ההגשה .
אופן הכנת הברבוניות:
1. במרכז של כל עלה מנגולד מניחים ארטישוק ירושלמי ועליו מנחים את הברבוניה.
2. מתבלים במיץ לימון , מלח , פלפל לבן ומעט יין לבן.
3. מקפלים את קצוות המנגולד על הברבוניה ויוצרים כדור.
4. מניחים את הכדורים בכלי אידוי (של דים סאם).
5. מניחים את כלי האידוי על סיר עם מים רותחים וגבעול למון גראס ומאדים את הכדורים במשך כ- 7 דקות.
הכנת האנדיב המקורמל :
1. חוצים את האנדיב לאורכו ומניחים בתבנית אפיה , מפזרים אליו מעט סוכר חום ומורחים בעזרת מברשת מעט סויה .
2. מחממים תנור בגריל עליון לחום מירבי, מכניסים את האנדיב ואופים עד שמתקבל קרמל זהוב.
סידור המנה:
1. בצלחת עמוקה יוצקים מהרוטב המוכן.
2. מסדרים שלושה כדורי מנגולד בצלחת.
3. בין שלושת הכדורים , במרכז הצלחת מעמידים את האנדיב המקורמל.
4. מזליפים מעט שמן שומשום על כדורי המנגולד וכמה טיפות מעל הרוטב.
מגיש: יוסף ל
מקור: המתכון באדיבות שף אהרל'ה לרמן וקייטרינג שקדים
שתף את המתכון