הוראות הכנה
מרכיבים
למרינדה :
שלשת רבעי בקבוק יין אדום, 2 כפות חומץ יין אדום, כף דבש , 4 גבעולי טרגון,
3 עלי דפנה
לתבשיל :
קילו וחצי בשר בקר [ רצוי בשר צוור של בקר] חתוך לקוביות גדולות
4 עצמות מוח , מעט קמח , 3 כפות שמן זית, 3 גזרים חתוכים גס [ מקולפים ]
שורש סלרי חתוך גס
4 כרישות צעירות פרוסות גס [ רק החלק הלבן ]
2 בצלים חתוכים לארבע , 2 ראשי שום חתוכים לרוחב, 100 גרם פטריות שמפניון
100 גרם אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
בקבוק יין אדום יבש
אופן ההכנה
מרתיחים את חומרי המרינדה מצננים ומשרים את הבשר ל24 שעות במקרר
אופים את עצמות המוח למשך 15 דקות בתנור שחומם ל250 מעלות
מחממים בסיר גדול שמן זית ומטגנים את קוביות הבשר באש בינונית מוצאים את הבשר לקערה
ומוסיפים מעט שמן לסיר מוסיפים את הירקות והפטריות ומטגנים כ5 דקות
מוסיפים את האווז ומטגנים 3 דקות נוספות
מחזירים את הבשר לסיר מוסיפים את היין והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ 3שעות בסיר סגור במכסה
בתאבון
מגיש:
מקור: טיים מגזין
שתף את המתכון
