הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
1 ק"ג קמח לבן מנופה, (אני מעדיף "שטיבל")
ליטר וחצי מים מינרלים (פחות או יותר)
3 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות קמח מצה (סוד קסם המרקם)
חצי שקית אבקת אפיה
---
חצי כוס שמן שנעשה בו שימוש לאחר
הכנת הבצק.
חומרים לפתיחת הבצק
200 גרם מרגרינה
100 גרם חמאה
כף וחצי או כף אחת גדושה מאוד דבש משובח
אופן ההכנה
בקערת מערבל נשים את הקמח ונוסיף לו את אבקת האפייה
את הסוכר, המלח וקמח המצה. נערבל יחדיו כחצי דקה
ואז נתחיל להוסיף את המים עד שהבצק יהיה גמיש
ולא ידבק לדפנות קערת המערבל.
כשהבצק מוכן, יש לקרוץ ממנו 11-12 חתיכות ולעבד אותם
בגילגול על משטח קשה תחת כף יד פתוחה ובלחיצה
לכדי כדורים עגולים כפי שמעבדים בצק ללחם.
למרוח כול כדור בשמן ובנדיבות ולהניח בצד מכוסה
למשך חצי שעה לפחות.
בנתיים, ממיסים במיקרוגל ובעדינות, את המרגרינה והחמאה
וכאשר הכול נוזלי, להוסיף את הדבש, לבחוש הייטב
ולהניח בחוץ כדי שהבלילה תחזור ותתגבש מעט.
פתיחת הבצק
מניחים כדור על משטח קשה ולא מקומח ופותחים עם מערוך
לעלה גדול ודק ככול האפשר.
מורחים מהבלילה במברשת על כול העלה. ומקפלים שליש
פנימה ואת השליש הנותר מעליו.
לעצלנים מספיק קיפול אחד, מריחת בלילה וגילגול.
קפדנים פותחים פעמיים ובכך מכפילים את מספר העלים.
דקדקנים שיש בידם זמן עדתם משלשים את הקיפול ונזהרים.
אבל כולם ללא יוצא מן הכלל, מניחים את הגחנונים שתי וערב
בסיר אלומיניום עם מכסה מובנה. מוסיפים מספר ביצים
סוגרים ומניחים בתנור על כימעט מאה מעלות למשך 12 שעות
לפחות. (לפעמים יותר)
מגישים עם רסק עגבניות מגורר או טחון (רק לא חלילה
מרוסק במערבל). וסחוג תימני אמיתי שקונים באמצע הכביש
של שוק התקווה.
תהינו ותספרו לחברים
מגיש:
מקור: ישראלי
שתף את המתכון
