חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ג'חנון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ג'חנון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
50 גרם חמאה או מרגרינה רכה
2 כפות סוכר
4 כפיות מלח
½2 כוסות מים פושרים
עוד 150 גרם חמאה או מרגרינה רכה
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים מלבד 150 גרם החמאה בקערה גדולה ולשים לבצק אחיד, גמיש ומבריק. משהים מכוסה ל-30 דקות.
לשים שוב ומחלקים ל-12 כדורים שווים. מכסים את הכדורים במגבת לחה ומשהים שעה נוספת.
מרדדים כדור בצק לעלה גדול ודק ככל האפשר. את העלה מורחים בשכבה נדיבה של החמאה או המרגרינה ומקפלים לשלושה חלקים שליש אחד כלפי המרכז עליו מקפלים את השליש האחר ומורחים שוב את חלקו העליון בחמאה.
עכשיו מתקבלת רצועת בצק ארוכה וצרה מקופלת לשלוש. מתחילים לגלגל מהחלק הקרוב אליכם עד הסוף. מתקבלת מעין כיכר קטה כך עושים עם כל הבצק.
משמנים סיר קטן בהרבה חמאה או מרגרינה ומניחים בתחתיתו שכבה של ג'חנון ועליה בעדינות עוד שכבה .
מכסים בנייר אפייה ואז במכסה הסיר.
אופים בתנור בחום של שבת 90 מעלות או פלטת שבת למשך הלילה.
מגיש: אלה טלמור
מקור: כה
שתף את המתכון