הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
50 גרם חמאה או מרגרינה רכה
2 כפות סוכר
4 כפיות מלח
½2 כוסות מים פושרים
עוד 150 גרם חמאה או מרגרינה רכה
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים מלבד 150 גרם החמאה בקערה גדולה ולשים לבצק אחיד, גמיש ומבריק. משהים מכוסה ל-30 דקות.
לשים שוב ומחלקים ל-12 כדורים שווים. מכסים את הכדורים במגבת לחה ומשהים שעה נוספת.
מרדדים כדור בצק לעלה גדול ודק ככל האפשר. את העלה מורחים בשכבה נדיבה של החמאה או המרגרינה ומקפלים לשלושה חלקים שליש אחד כלפי המרכז עליו מקפלים את השליש האחר ומורחים שוב את חלקו העליון בחמאה.
עכשיו מתקבלת רצועת בצק ארוכה וצרה מקופלת לשלוש. מתחילים לגלגל מהחלק הקרוב אליכם עד הסוף. מתקבלת מעין כיכר קטה כך עושים עם כל הבצק.
משמנים סיר קטן בהרבה חמאה או מרגרינה ומניחים בתחתיתו שכבה של ג'חנון ועליה בעדינות עוד שכבה .
מכסים בנייר אפייה ואז במכסה הסיר.
אופים בתנור בחום של שבת 90 מעלות או פלטת שבת למשך הלילה.
מגיש:
מקור: כה
שתף את המתכון
