חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"גיבץ' "(תבשיל ירקות ובשר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"גיבץ' "(תבשיל ירקות ובשר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בצל חתוך לקוביות
1-2 פלפל חריף טרי, חתוך לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים טריים חתוכים לקוביות גדולות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
400 גרם שעועית ירוקה שטופה וחתוכה לחצאים
400 גרם קישואים קטנים וטריים, פרוסים עבה
1 חציל גדול וטרי חתוך לקוביות
3 תפוחי אדמה בינונים קלופים וחתוכים לקוביות
1/3 כוס שמן זית
4 עגבניות פרוסות
300 גרם במיה (בעונה)
2 כפות מיץ עגבניות טרי
750 גרם בשר כבש חתוך לקוביות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 עלי דפנה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
6 שיני שום פרוסות
1/2 2 כוסות שמן זית
אופן ההכנה
שמים בסיר את השמן ומטגנים רבע מכמות הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל ועלי הדפנה ומטגנים עד שהבשר שחום. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים את הנוזלים שבו לשימוש מאוחר.
את שאר הירקות, למעט החציל והעגבניות, ממליחים ומפלפלים. מטגנים מעט בשמן כל ירק לחוד. לחצי בישול בלבד. את קוביות החצילים מטגנים בשמן עמוק.
לוקחים קערת חרס או כלי חסין חום גבוה ומניחים את הירקות בשכבות כשעל כל שכבה מפזרים מעט בצל, מעט פטרוזיליה, פרוסות שום, מלח ופלפל. סדר השכבות הוא: שעועית, קישואים, במיה, פלפל אדום וגם חריף, קוביות הבשר, תפוחי האדמה, חצי מכמות העגבניות חצי מכמות החצילים, ושוב בצל ופטרוזיליה. מסיימים בשכבה אחרונה של חצילים ועגבניות.
אל נוזלי הבשר מוסיפים את שמן הזית ומיץ העגבניות, מערבבים ויוצקים על הירקות סביב סביב.
עוטפים בנייר אפייה ומהדקים בחוט. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כשעה וחצי.
מגיש: אלה טלמור
מקור: כה
שתף את המתכון