הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בצל חתוך לקוביות
1-2 פלפל חריף טרי, חתוך לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים טריים חתוכים לקוביות גדולות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
400 גרם שעועית ירוקה שטופה וחתוכה לחצאים
400 גרם קישואים קטנים וטריים, פרוסים עבה
1 חציל גדול וטרי חתוך לקוביות
3 תפוחי אדמה בינונים קלופים וחתוכים לקוביות
1/3 כוס שמן זית
4 עגבניות פרוסות
300 גרם במיה (בעונה)
2 כפות מיץ עגבניות טרי
750 גרם בשר כבש חתוך לקוביות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 עלי דפנה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
6 שיני שום פרוסות
1/2 2 כוסות שמן זית
אופן ההכנה
שמים בסיר את השמן ומטגנים רבע מכמות הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל ועלי הדפנה ומטגנים עד שהבשר שחום. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים את הנוזלים שבו לשימוש מאוחר.
את שאר הירקות, למעט החציל והעגבניות, ממליחים ומפלפלים. מטגנים מעט בשמן כל ירק לחוד. לחצי בישול בלבד. את קוביות החצילים מטגנים בשמן עמוק.
לוקחים קערת חרס או כלי חסין חום גבוה ומניחים את הירקות בשכבות כשעל כל שכבה מפזרים מעט בצל, מעט פטרוזיליה, פרוסות שום, מלח ופלפל. סדר השכבות הוא: שעועית, קישואים, במיה, פלפל אדום וגם חריף, קוביות הבשר, תפוחי האדמה, חצי מכמות העגבניות חצי מכמות החצילים, ושוב בצל ופטרוזיליה. מסיימים בשכבה אחרונה של חצילים ועגבניות.
אל נוזלי הבשר מוסיפים את שמן הזית ומיץ העגבניות, מערבבים ויוצקים על הירקות סביב סביב.
עוטפים בנייר אפייה ומהדקים בחוט. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כשעה וחצי.
מגיש:
מקור: כה
שתף את המתכון
