הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דגים שלמים, פרוסות, נתחי או פילטים של דג עדיף לוקוס, לברק, דניס או פרידה: אפשר מוסר, סרגוס, דפדוף פסים.
5 ס"מ שורש ג´ינג´ר מקולף וקצוץ לקוביות קטנות מאוד
2 עגבניות בשלות בינוניות
שש שיני שום
שני חופנים גדולים של נענע טרייה, קצוצה ושטופה.
3 עלי מרווה טריה
פילפל צ´ילי (קאיין) חריף אחד, חתוך לפרוסות,
חצי כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
רבע כוס שמן זית, שתי שיני שום מעוכות, כפית פלפל שחור גרוס. מערבבים, מורחים את הדג, נתחי הדג או הפילטים ואופים בתנור, או אם הפילטים קטנים מידי - מטגנים פילטים ונתחים במחבת עם השמן המתובל 2 דקות.
דג שלם חורצים בסכין משני הצדדים ושמים בגריל או תנור מחומם למאתיים מעלות לפי 200 גרם דג = 3 דקות אפייה. הזמן עלול להשתנות לפי סוג התנור.
שורים את העגבניות 3 דקות במים רותחים. מוציאים, חורצים את הקליפה בסכין ומקלפים אותה. חוצים את העגבניות המקולפות, בכף מוציאים את המיץ והגרעינים, ומגררים את בשר העגבניה לקערה. מוסיפים נענע, מרווה ואת הפלפל החריף.
במחבת עמוקה או סיר רדוד שמים את שאר שמן הזית. מוסיפים את קוביות הגינג´ר, וארבע קוביות השום שנשארו, מעוכות או קצוצות דק. מטגנים לרגע. מוסיפים את תערובת העגבניות ושאר הרכיבים לרוטב. משהים על אש נמוכה, לא מכוסה, עד שמבעבע קלות (לא רותח!). אם צריך, מצמצמים את הרוטב עד שנהייה סמיך. אם סמיך מידי,מוסיפים מעט מים.
שמים את הרוטב בכלי חסין חום, מגישים לצד הדג בצלחת.
מגיש:
מקור: דייגים
שתף את המתכון
