הוראות הכנה
מרכיבים
4 סטייקים של דג סלמון או פילטים של דג
1 יח' לימון סחוט
1 יח' תפוז סחוט
מעט קמח
50 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס שמנת מתוקה
כף חרדל ומעט גרגירי חרדל
1 יח' קלמנטינה (רצוי מסוג מיכל) מקולפת גם מהקליפה הדקה
אופן ההכנה
מייבשים את הדגים במגבות נייר, מניחים בכלי שטוח ויוצקים מעל מיץ לימון ומיץ תפוז.
מכסים ומצננים במקרר שעה.
מוציאים את הדג מהמשרה ומנגבים במגבות נייר, טובלים את הדג משני הצדדים בשכבה דקה של קמח, מנערים את עודפי הקמח ומטגנים משני הצדדים בחמאה, מעבירים לכלי הגשה מתבלים במלח ופלפל ושומרים חם.
מוסיפים את המשרה למחבת שבה טיגנו את הדג ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לשליש, מוסיפים את השמנת והחרדל ומבשלים עוד מספר דקות.
יוצקים את הרוטב על הדגים, מקשטים בגרגירי חרדל ובפלחי הקלמנטינה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
