הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג קרפיון גדול או אחר חתוך לפרוסות בעובי 3 אצבעות
קמח
מלח
שמן לטיגון
לתחמיץ:
1/2 כוס חומץ הדרים או חומץ יין לבן לא בלסמי!
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כוס מים
3-4 עלי דפנה
1/2 כפית פלפל אנגלי שלם
3-4 שיני שום כתושות
במקום שום אפשר:
1 בצל יבש גדול חתוך לשניים ופרוס
אופן ההכנה
1. למלח את הדג יום קודם.
2. לקמח את הדג היטב מכל צדדיו.
3. לטגן בשמן עד שיזהיב.
4. לערבב את כל חומרי התחמיץ עד להמסת המלח והסוכר.
5. לצקת בכלי זכוכית מעט מהתחמיץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי
לסדר את הדגים המטוגנים על התחמיץ שבכלי ולצקת מעל את
יתרת התחמיץ ,לכסות ולהכניס למקרר ל-24 שעות.
6. להגיש קר.
אם רוצים עם בצל:
1. להכין תחמיץ ללא שום.
2. לצקת מהתחמיץ לכלי הזכוכית ולסדר מעליו פרוסות בצל.
3. על הבצל לסדר הדגים ומעליהם עוד בצל ולצקת מעל הכל את
יתרת התחמיץ.
הערה:
רצוי שהתחמיץ יכסה את הכל, אם לא, יש להפוך את הדגים והבצל
לאחר 12 שעות ולהחזיר לקירור.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
