חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דג בתחמיץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג בתחמיץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג קרפיון גדול או אחר חתוך לפרוסות בעובי 3 אצבעות
קמח
מלח
שמן לטיגון
לתחמיץ:
1/2 כוס חומץ הדרים או חומץ יין לבן לא בלסמי!
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כוס מים
3-4 עלי דפנה
1/2 כפית פלפל אנגלי שלם
3-4 שיני שום כתושות
במקום שום אפשר:
1 בצל יבש גדול חתוך לשניים ופרוס
אופן ההכנה
1. למלח את הדג יום קודם.
2. לקמח את הדג היטב מכל צדדיו.
3. לטגן בשמן עד שיזהיב.
4. לערבב את כל חומרי התחמיץ עד להמסת המלח והסוכר.
5. לצקת בכלי זכוכית מעט מהתחמיץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי
לסדר את הדגים המטוגנים על התחמיץ שבכלי ולצקת מעל את
יתרת התחמיץ ,לכסות ולהכניס למקרר ל-24 שעות.
6. להגיש קר.
אם רוצים עם בצל:
1. להכין תחמיץ ללא שום.
2. לצקת מהתחמיץ לכלי הזכוכית ולסדר מעליו פרוסות בצל.
3. על הבצל לסדר הדגים ומעליהם עוד בצל ולצקת מעל הכל את
יתרת התחמיץ.
הערה:
רצוי שהתחמיץ יכסה את הכל, אם לא, יש להפוך את הדגים והבצל
לאחר 12 שעות ולהחזיר לקירור.
מגיש: simong
מקור: אישי
שתף את המתכון