הוראות הכנה
מרכיבים
דג מושט חתוך לפרוסות
קמח
3 ביצים
כורכום
מים
מלח
מיץ לימון
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. ממליחים ומפלפלים את פרוסות הדג
2. מקמחים את חתיכות הדג ומטגנים עד להזהבה
3. מוציאים את הדגים לכלי חסין חום ומכינים את ה"גריסטדה".
4. שמים בסיר 3 כפות קמח אפשר להשתמש מהקמח שהשתמשנו בקמוח הדגים, מוסיפים
3 כוסות מים ובוחשים עד שאין גושים, טורפים את הביצים בכלי ומוסיפים לסיר, מוסיפים
קצת כורכום, מלח, 2 כפות שמן מטיגון הדגים, מיץ לימון.
5. שמים את הסיר על האש ובוחשים כל הזמן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים
עד שמסמיך.
6. שופכים את ה"גריסטדה" החמה על הדגים המטוגנים, מקררים, מכניסים למקרר כשהכלי
מכוסה שלא יתייבש למעלה, טוב להכין יום מראש, להגיש קר.
מגיש:
מקור: אמא(ויקי)
שתף את המתכון
