חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דג לוקוס על קונפי שומר וזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג לוקוס חגיגי. שלוב של טעמים וצורה לארוחות חגיגיות.
דג לוקוס על קונפי שומר וזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג לוקוס חגיגי. שלוב של טעמים וצורה לארוחות חגיגיות.
הוראות הכנה
מרכיבים
8 חוטי זעפרן
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כוסות שמן זית
5 פקעות שומר, שטופות וחתוכות לרבעים
10 שיני שום , קלופות
6 שיני שום , קלופות ופרוסות
מלח גס
1 דג לוקוס במשקל 2 עד ½2 ק"ג
10 ענםי טימין
1 כוס עלי פטרוזיליה
½ כוס עלי כוסברה
½ פילה לימון (תוכן הפלחים של חצי לימון, ללא הקליפות)
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
1. מערבבים בכוס קטנה את חוטי הזעפרן עם מיץ הלימון ומניחים בצד.
2. יוצקים את שמן הזית לסיר בינוני ומחממים. מוסיפים את השומר ואת שיני השום השלמות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מעט מלח גס. מחממים 10 דקות. לאחר 10 דקות, מכבים את להבת הכיריים, יוצקים פנימה את הזעפרן עם הלימון ומצננים.
3. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה (200°c).
4. חורצים בצידי הדג חריצים ומעסים במלח גס מסביב ובבטן. מכניסים את השום הפרוס וענפי הטימין לחריצים ומורחים במחצית משמן השומר מן הסיר. מסדרים על תבנית אפייה וצולים בתנור (200°c) במשך 30 -40 דקות. כאשר הדג מוכן , מעבירים למגש גדול.
5. מערבבים בקערה את השומר, הפטרוזיליה, הכוסברה, פילה הלימון ומחצית שמן השומר שנותרה. מתבלים במלח ופלפל. מסדרים את השומר המתובל סביב הדג ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון