הוראות הכנה
מרכיבים
8 חוטי זעפרן
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כוסות שמן זית
5 פקעות שומר, שטופות וחתוכות לרבעים
10 שיני שום , קלופות
6 שיני שום , קלופות ופרוסות
מלח גס
1 דג לוקוס במשקל 2 עד ½2 ק"ג
10 ענםי טימין
1 כוס עלי פטרוזיליה
½ כוס עלי כוסברה
½ פילה לימון (תוכן הפלחים של חצי לימון, ללא הקליפות)
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
1. מערבבים בכוס קטנה את חוטי הזעפרן עם מיץ הלימון ומניחים בצד.
2. יוצקים את שמן הזית לסיר בינוני ומחממים. מוסיפים את השומר ואת שיני השום השלמות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מעט מלח גס. מחממים 10 דקות. לאחר 10 דקות, מכבים את להבת הכיריים, יוצקים פנימה את הזעפרן עם הלימון ומצננים.
3. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה (200°c).
4. חורצים בצידי הדג חריצים ומעסים במלח גס מסביב ובבטן. מכניסים את השום הפרוס וענפי הטימין לחריצים ומורחים במחצית משמן השומר מן הסיר. מסדרים על תבנית אפייה וצולים בתנור (200°c) במשך 30 -40 דקות. כאשר הדג מוכן , מעבירים למגש גדול.
5. מערבבים בקערה את השומר, הפטרוזיליה, הכוסברה, פילה הלימון ומחצית שמן השומר שנותרה. מתבלים במלח ופלפל. מסדרים את השומר המתובל סביב הדג ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
