הוראות הכנה
מרכיבים
5 דגים שלמים נקיים
5-6 עגבניות בשלות אדומות
2 פלפל אדות פרוס לפרוסות דקות
2 בצלים פרוס לטבעות
לימון פרוס לחצי פרוסות
מלח,פפריקה מתוקה,פלפל שחור,אבקת הל
קצת שמן זית
לקישוט כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה
לערבב את התבלינים עם השמן זית ולמרוח על הדגים מבפנים ומבחוץ.
לחרוץ בכל דג 2 קווים לרוחב מכל צד של הדג.
להניח את כל הירקות ופרוסות הלימון בתבנית ומעל את הדגים
להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה גבוה . לאחר כ-¼ שעה להוריד החום לבנוני
להמשיך לאפות עד שהדג מוכן (כשעה) תלוי בגודל הדג. מדי פעם למרוח על הדג מהרוטב שנוצר מתחת לדג.
להגיש עם פלח לימון וקצת כוסברה או פטרוזליה קצוצה.
אפשר להניח בתנור בזמן האפיה עוד תבנית של תפו"א קטנים לא מקולפים בקצת שמן זית ומלח
ולהתחיל לאפות אותם בזמן ההכנה של הדג ולהמשיך לאפות יחד באותו התנור 2 תבניות
להפוך מידי פעם את התבניות .
מגיש:
מקור: ישראלי
שתף את המתכון
