הוראות הכנה
מרכיבים
6 דגי פורל (250 גרם כל אחד)
½ בקבוק יין לבן חצי יבש
פלפל שחור גרוס
מלח
6 כפות שמן קנולה או זית
18 שיני שום טרי פרוס
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
את הדגים מנקים וחורצים שני חריצים אלכסוניים בכל צד של הדג. מברישים את הדג בשמן, בוזקים פלפל שחור גרוס ומלח. מכניסים פרוסות שיני שום לחריצים ולבטן הדג. מסדרים את הדגים בתבנית חסינת חום בשכבה אחת. יוצקים על הדגים את היין ומשהים במקרר 6-8 שעות לספיגת הטעמים (הופכים את הדגים מדי פעם).
לאחר מכן, מכסים את הדגים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים במשך 35-40 דקות. מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים באפיה כ- 7 דקות נוספות עד להשחמה.
מניחים את הדגים על צלחת הגשה, יוצקים מעליהם את הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
מגישים גם עם ירקות מאודים או תפוחי אדמה אפויים או מטוגנים.
מגיש:
מקור: אוסף מתכונים אישי
שתף את המתכון
