חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דג פורל אפוי בשום ויין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג פורל אפוי בשום ויין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 דגי פורל (250 גרם כל אחד)
½ בקבוק יין לבן חצי יבש
פלפל שחור גרוס
מלח
6 כפות שמן קנולה או זית
18 שיני שום טרי פרוס
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
את הדגים מנקים וחורצים שני חריצים אלכסוניים בכל צד של הדג. מברישים את הדג בשמן, בוזקים פלפל שחור גרוס ומלח. מכניסים פרוסות שיני שום לחריצים ולבטן הדג. מסדרים את הדגים בתבנית חסינת חום בשכבה אחת. יוצקים על הדגים את היין ומשהים במקרר 6-8 שעות לספיגת הטעמים (הופכים את הדגים מדי פעם).
לאחר מכן, מכסים את הדגים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים במשך 35-40 דקות. מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים באפיה כ- 7 דקות נוספות עד להשחמה.
מניחים את הדגים על צלחת הגשה, יוצקים מעליהם את הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
מגישים גם עם ירקות מאודים או תפוחי אדמה אפויים או מטוגנים.
מגיש: m73
מקור: אוסף מתכונים אישי
שתף את המתכון