הוראות הכנה
מרכיבים
5 ניתחי דג פרידה נקיים מעור ועצמות [ פילטים]
100 גרם פירורי לחם טחונים דק
2 ענפי טימין טרי קצוצים דק מאוד
כף שמן זית
2 כפות מיונז
לרוטב:
4 כפות מיונז
כפית חרדל
4 ענפי טרגון קצוץ דק
חצי זר פטרוזליה קצוץ דק
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
2 מלפפונים חמוצים [ בחומץ או מלח עפ"י טעמכם ].
אופן ההכנה
להבריש את ניתחי הדג במיונז עם מברשת לשיכבה דקיקה .להניח למנוחה של 10 דקות .
לערבב את פירורי הלחם והטימין ולהעביר לצלחת שטוחה.
לטבול את ניתחי הדג בפירורי הלחם ולהניח בתבנית אפיה משומנת קלות.
לטפטף שמן זית מעל לניתחי הדג.
לחמם תנור ל- 180°c ולאפות את הדג 10 דקות .
לרוטב :
לגרד את המלפפון החמוץ בפומפיה דקה .
להעביר לקערה להוסיף את כל חומרי הרוטב לבחוש היטב עד קבלת מירקם חלק .
להגשה :
להניח בצלחת עלה חסה ועליו להניח את הדג ולצידו כף מהרוטב ולטפטף מעט מהרוטב על הדג
ומעל לכל ענף טרגון .
בתאבון!!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
