הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לתערובת היוגורט:
3 כפות יוגורט צאן 4.5% שומן
20 עלי נענע קצוצים
שן שום
כף רכז רימונים
כפית שמן זית
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
לדלעת:
200 גרם דלעת
מעט סוכר חום
פלפל גרוס ומלח לפי הטעם
1 כפית שמן זית
לקינואה:
1כוס גרגירי קינואה
½ בצל סגול קצוץ דק
1 כף צנוברים קלויים
1 כף אגוזי המלך קלויים וקצוצים
1 כפית דבש
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כף שמן זית
½ כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, נענע, פטרוזיליה, עלי סלרי)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
לדלעת:
לחמם את תנור האפיה ל- 230°C .
לקלף ולחתוך את הדלעת לקוביות, לעטוף בשמן הזית ולפזר את הסוכר, הפלפל והמלח. לצלות בתנור (230°C) במשך כ-8 דקות.
לקינואה:
להרתיח סיר עם מים , כשהם רותחים להוסיף את הקינואה, לבשל 12 דקות. לסנן . לאדות את הבצל בשמן זית על אש נמוכה, להוסיף את הקינואה, האגוזים ,הצנוברים, הדבש והלימון. לתבל במלח ופלפל, להוסיף את עשבי התיבול ולהוריד מן האש.
תערובת היוגורט:
להכניס למערבל את כל המרכיבים חוץ מהיוגורט. לטחון לתערובת אחידה להוסיף ליוגורט ולערבב.
הכנת המנה:
בצלחת מניחים את הקינואה המבושלת ומעליה את קוביות הדלעת האפויות ויוצקים מעל את תערובת היוגורט.
בתיאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
