הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות חיטה
6 כוסות מים
1/3 כוס חלב
1 כפית מלח
1 כף סוכר
לסמנה:
1 חבילה מרגרינה
1 חבילה חמאה (200 גרם)
½ כפית חילבה טחונה
אופן ההכנה
להכנת הסמנה: להמיס בסיר חבילת מרגרינה וחבילת חמאה.(אפשר להכין רק עם חמאה) לקלות במחבת יבשה ½ כפית חילבה טחונה ולהוסיף למרגרינה והחמאה לערבב ולבשל על אש נמוכה - בינונית כ-20 דקות לקרר . להעביר לצנצנת ולשמור במקרר.
הכנת החיטה: לשטוף 2 כוסות חיטה , להעביר לסיר של ג'חנון, להוסיף מים , חלב , מלח וסוכר
להביא לרתיחה , להוציא את הקצף שנוצר, לבשל כ-5 דקות ולהעביר לתנור כ-8-10 שעות בחום 100°c. החיטה צריכה להיות רכה ותפוחה. המים נספגים די מהר בחיטה, לא להוסיף מים
רק אם רואים שהחיטה מתחילה להישרף מסביב אפשר להוסיף כ-½ כוס מים רותחים.
מערבבים את החיטה עם מעט סמנה ודבש ולהגיש חם .
בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
