חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הריס עם סמנה ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל מהעדה התימנית. אוכלים אותו בשבת בבוקר. אצלנו בעיקר בחורף. חיטה שמבושלת brכל הלילה בתנור רכה ותפוחה עליה שמים מעט סמנה (חמאה מתובלת) ודבש. טעים מאוד . br
הריס עם סמנה ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל מהעדה התימנית. אוכלים אותו בשבת בבוקר. אצלנו בעיקר בחורף. חיטה שמבושלת brכל הלילה בתנור רכה ותפוחה עליה שמים מעט סמנה (חמאה מתובלת) ודבש. טעים מאוד . br
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות חיטה
6 כוסות מים
1/3 כוס חלב
1 כפית מלח
1 כף סוכר
לסמנה:
1 חבילה מרגרינה
1 חבילה חמאה (200 גרם)
½ כפית חילבה טחונה
אופן ההכנה
להכנת הסמנה: להמיס בסיר חבילת מרגרינה וחבילת חמאה.(אפשר להכין רק עם חמאה) לקלות במחבת יבשה ½ כפית חילבה טחונה ולהוסיף למרגרינה והחמאה לערבב ולבשל על אש נמוכה - בינונית כ-20 דקות לקרר . להעביר לצנצנת ולשמור במקרר.
הכנת החיטה: לשטוף 2 כוסות חיטה , להעביר לסיר של ג'חנון, להוסיף מים , חלב , מלח וסוכר
להביא לרתיחה , להוציא את הקצף שנוצר, לבשל כ-5 דקות ולהעביר לתנור כ-8-10 שעות בחום 100°c. החיטה צריכה להיות רכה ותפוחה. המים נספגים די מהר בחיטה, לא להוסיף מים
רק אם רואים שהחיטה מתחילה להישרף מסביב אפשר להוסיף כ-½ כוס מים רותחים.
מערבבים את החיטה עם מעט סמנה ודבש ולהגיש חם .
בתיאבון.
מגיש: ronitd
מקור:
שתף את המתכון