הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו זיתים שבורים מגולענים (רצוי תוצרת בית)
כוס מים
חצי כוס שמן זית
כף פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית מלח
נתחי לימון כבוש (אפשר גם טרי)
3-4 עלי דפנה
8-10 שיני שום קלופות
אופן ההכנה
1. שולקים את הזיתים המגולענים במים, מביאים לרתיחה ושופכים את המים.
2. מוסיפים לזיתים את עלי הדפנה, כוס המים, התבלינים והשום ומבשלים בבישול איטי על להבה בינונית ומדיי פעם מערבבים את הזיתים.
3. באמצע הבישול יש להוסיף את הלימון (הכמות - לפי הטעם) ולערבב עם תוכן הסיר. ממשיכים ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת רוטב סמיך שעוטף את הזיתים.
4. ניתן להגיש את הזיתים כתוספת לבשר או לקציצות מתובלות, או לאכול כמנה צמחונית מצוינת.
מגיש:
מקור: אחלמה פרץ
שתף את המתכון
