חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חומוס כמו של חליל ברמלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשיטוטי באינטרנט גיליתי מתכון מצויין לחומוס. העתקתי אותו ובעוונותי - אני לא זוכרת מהיכן. היו שם חומוס גלילי וחומוס ירושלמי. אני הלכתי על הירושלמי, והוספתי שיפצור משלי לאחר תגלית מפתיעה, ומעשה שהיה כך היה: brאנחנו קונים מדי פעם קופסא מהחומוס האלוהי והבלתי ניתן לחיקוי של חליל ברמלה. brיום אחד, בעודי מעבירה וויש בקופסא, נפלתי כנראה על איזור בלתי מעורבב בעליל והבחנתי בטעם שלא הייתי מעלה על דעתי להכניס לחומוס. וכנראה פיצחתי את סוד הטעם. brהיה שם טעם ברור (!) של מי-זהר (מי פריחת הדרים). וגם צנובר לא ממש טחון היה שם. brמאז אני מוסיפה בסוף העיבוד כמות של כפית מי זהר , וזה זה. עליתי עליהם. brועכשיו גם אתם יודעים. brהערה: רצוי לדלל את החומוס כי הוא מסמיך עם הזמן. brהדילול יעשה באמצעות מי הבישול של החומוס. brנשמר במקרר עד חמישה ימים. br
חומוס כמו של חליל ברמלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשיטוטי באינטרנט גיליתי מתכון מצויין לחומוס. העתקתי אותו ובעוונותי - אני לא זוכרת מהיכן. היו שם חומוס גלילי וחומוס ירושלמי. אני הלכתי על הירושלמי, והוספתי שיפצור משלי לאחר תגלית מפתיעה, ומעשה שהיה כך היה: brאנחנו קונים מדי פעם קופסא מהחומוס האלוהי והבלתי ניתן לחיקוי של חליל ברמלה. brיום אחד, בעודי מעבירה וויש בקופסא, נפלתי כנראה על איזור בלתי מעורבב בעליל והבחנתי בטעם שלא הייתי מעלה על דעתי להכניס לחומוס. וכנראה פיצחתי את סוד הטעם. brהיה שם טעם ברור (!) של מי-זהר (מי פריחת הדרים). וגם צנובר לא ממש טחון היה שם. brמאז אני מוסיפה בסוף העיבוד כמות של כפית מי זהר , וזה זה. עליתי עליהם. brועכשיו גם אתם יודעים. brהערה: רצוי לדלל את החומוס כי הוא מסמיך עם הזמן. brהדילול יעשה באמצעות מי הבישול של החומוס. brנשמר במקרר עד חמישה ימים. br
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי קילו חומוס יבש, שהושרה למשך יממה עם שקית אבקת אפיה.
מיץ משני לימונים
330 גרם טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כוס צנובר ועוד רבע כוס גרעיני צנובר ארוך
שליש כוס שמן זית
¼ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים.
אופן ההכנה
לסנן ולשטוף היטב את החומוס ולבשל אותו 4 שעות ולהסיר את הקליפות הצפות (מה שקורה בדרך כלל, אבל אם לא - לא קרה שום דבר).
טוחנים במעבד מזון את החומוס (להשאיר חופן גרגרי חומוס בצד) ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים כולל חצי כוס צנובר וממשיכים לטחון יחד. בסוף העיבוד מוסיפים כפית מי זהר.
להגשה :
את התערובת המוכנה משטחים על צלחת , יוצקים מעל שמן זית ובוזקים עלי פטרוזיליה קצוצים. מוסיפים גרגרי חומוס במרכז הצלחת וצנובר ומנגבים בפיתות - בדוח או בסיבוב, איך שאוהבים.
מגיש: גן-עדן
מקור: עצמי
שתף את המתכון