חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלב ציפורים Madartej
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הציפורים, כידוע, אינן שייכות למשפחת היונקים, אבל כנראה שבהונגריה היו בעבר brעופות שהצטופפו ברפתות ונחלבו מדי בוקר השכם. אחרת, קשה להסביר שם מקורי brכל כך לקינוח: חלב ציפורים - או בהונגרית - Madartej. ואולי, בעצם, כך חלמו רוקחיה של brהמנה מן הראוי שיהיה טעמו של חלב בעלי הכנף אילו נברא כזה. brנגיד.אפילו מקורו של המאכל, מהאהובים בארץ המדיארים, לוט בערפל ושנוי במחלוקת brהיסטורית. גם הצרפתים מחובביו, בחרו לו משום מה שם ארצי יותר. הם מכנים אותו brאיים צפים. אבל זה כבר סיפור אחר. brמעדן חלב הציפורים הוא אחד מאותם קינוחים שמיימיים, שבישלה סבתא ננה בימי הקיץ brהמהבילים. אמנם העמידה לצד הכיריים הלוהטות הגירה ממנה לא מעט אגלי זיעה, אך מה br לא עושים, מסתבר, כדי שלנכדים יהיה הכי נעים שבעולם. בתוך קערת פורצלן גדולה ולבנה, br מעוטרת בפרחים קטנטנים בשלל צבעים – כמיטב המסורת האירופאית - צפו להם ענני brקצף קלי משקל בצבע לבן בוהק. ביום של שרב הם המתינו לנו בסבלנות במקרר עד שחזרנו brמבית הספר. צלוחית של מדאר טיי בקצה ארוחה דשנה או כך סתם לפינוק בין ערביים. brאיזו סבתא. br br
חלב ציפורים Madartej
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הציפורים, כידוע, אינן שייכות למשפחת היונקים, אבל כנראה שבהונגריה היו בעבר brעופות שהצטופפו ברפתות ונחלבו מדי בוקר השכם. אחרת, קשה להסביר שם מקורי brכל כך לקינוח: חלב ציפורים - או בהונגרית - Madartej. ואולי, בעצם, כך חלמו רוקחיה של brהמנה מן הראוי שיהיה טעמו של חלב בעלי הכנף אילו נברא כזה. brנגיד.אפילו מקורו של המאכל, מהאהובים בארץ המדיארים, לוט בערפל ושנוי במחלוקת brהיסטורית. גם הצרפתים מחובביו, בחרו לו משום מה שם ארצי יותר. הם מכנים אותו brאיים צפים. אבל זה כבר סיפור אחר. brמעדן חלב הציפורים הוא אחד מאותם קינוחים שמיימיים, שבישלה סבתא ננה בימי הקיץ brהמהבילים. אמנם העמידה לצד הכיריים הלוהטות הגירה ממנה לא מעט אגלי זיעה, אך מה br לא עושים, מסתבר, כדי שלנכדים יהיה הכי נעים שבעולם. בתוך קערת פורצלן גדולה ולבנה, br מעוטרת בפרחים קטנטנים בשלל צבעים – כמיטב המסורת האירופאית - צפו להם ענני brקצף קלי משקל בצבע לבן בוהק. ביום של שרב הם המתינו לנו בסבלנות במקרר עד שחזרנו brמבית הספר. צלוחית של מדאר טיי בקצה ארוחה דשנה או כך סתם לפינוק בין ערביים. brאיזו סבתא. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ליטר חלב
4 ביצים
6 כפות סוכר
½ מקל וניל או 2 חבילות סוכר וניל
אופן ההכנה
1. מקציפים את החלבונים לקצף קשה
2. מרתיחים בסיר רחב חלב, שתי כפות סוכר ומחצית מקל וניל
3. בעזרת כף רטובה בוצעים כדורים מהקצף ומניחים אותם על החלב בעודו רותח עד שהם מתקשים - תהליך שנמשך דקות ספורות. שולים אותם ומניחים בצד
4. מסירים את החלב מעל האש
5. מערבבים בקערה את החלמונים עם 4 כפות סוכר, ומוסיפים לחלב באיטיות רבה ותוך כדי בחישה מתמדת כדי שלא יווצרו גושים
6. משיבים את הסיר אל האש ומרתיחים שוב
7. מצננים. מניחים מעל את כדורי הקצף
הארה: לגיוון מוסיפים לרוטב הווניל הצונן ½ קילוגרם של תותים או של פירות יער קצוצים דק או מרוסקים. בכל מקרה, את תרגום כינויו של המדאר טיי מהונגרית לעברית כדאי לשמור בלב, ולא לחשוף בפני איש מבין הסועדים עד לאחר הארוחה. אלא אם כן רוצים שיישאר יותר למארחים
מגיש: lanah31
מקור: עופר ורדי
שתף את המתכון