הציפורים, כידוע, אינן שייכות למשפחת היונקים, אבל כנראה שבהונגריה היו בעבר brעופות שהצטופפו ברפתות ונחלבו מדי בוקר השכם. אחרת, קשה להסביר שם מקורי brכל כך לקינוח: חלב ציפורים - או בהונגרית - Madartej. ואולי, בעצם, כך חלמו רוקחיה של brהמנה מן הראוי שיהיה טעמו של חלב בעלי הכנף אילו נברא כזה. brנגיד.אפילו מקורו של המאכל, מהאהובים בארץ המדיארים, לוט בערפל ושנוי במחלוקת brהיסטורית. גם הצרפתים מחובביו, בחרו לו משום מה שם ארצי יותר. הם מכנים אותו brאיים צפים. אבל זה כבר סיפור אחר. brמעדן חלב הציפורים הוא אחד מאותם קינוחים שמיימיים, שבישלה סבתא ננה בימי הקיץ brהמהבילים. אמנם העמידה לצד הכיריים הלוהטות הגירה ממנה לא מעט אגלי זיעה, אך מה br לא עושים, מסתבר, כדי שלנכדים יהיה הכי נעים שבעולם. בתוך קערת פורצלן גדולה ולבנה, br מעוטרת בפרחים קטנטנים בשלל צבעים כמיטב המסורת האירופאית - צפו להם ענני brקצף קלי משקל בצבע לבן בוהק. ביום של שרב הם המתינו לנו בסבלנות במקרר עד שחזרנו brמבית הספר. צלוחית של מדאר טיי בקצה ארוחה דשנה או כך סתם לפינוק בין ערביים. brאיזו סבתא. br br
|
|
|
|
הציפורים, כידוע, אינן שייכות למשפחת היונקים, אבל כנראה שבהונגריה היו בעבר brעופות שהצטופפו ברפתות ונחלבו מדי בוקר השכם. אחרת, קשה להסביר שם מקורי brכל כך לקינוח: חלב ציפורים - או בהונגרית - Madartej. ואולי, בעצם, כך חלמו רוקחיה של brהמנה מן הראוי שיהיה טעמו של חלב בעלי הכנף אילו נברא כזה. brנגיד.אפילו מקורו של המאכל, מהאהובים בארץ המדיארים, לוט בערפל ושנוי במחלוקת brהיסטורית. גם הצרפתים מחובביו, בחרו לו משום מה שם ארצי יותר. הם מכנים אותו brאיים צפים. אבל זה כבר סיפור אחר. brמעדן חלב הציפורים הוא אחד מאותם קינוחים שמיימיים, שבישלה סבתא ננה בימי הקיץ brהמהבילים. אמנם העמידה לצד הכיריים הלוהטות הגירה ממנה לא מעט אגלי זיעה, אך מה br לא עושים, מסתבר, כדי שלנכדים יהיה הכי נעים שבעולם. בתוך קערת פורצלן גדולה ולבנה, br מעוטרת בפרחים קטנטנים בשלל צבעים כמיטב המסורת האירופאית - צפו להם ענני brקצף קלי משקל בצבע לבן בוהק. ביום של שרב הם המתינו לנו בסבלנות במקרר עד שחזרנו brמבית הספר. צלוחית של מדאר טיי בקצה ארוחה דשנה או כך סתם לפינוק בין ערביים. brאיזו סבתא. br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ליטר חלב
4 ביצים
6 כפות סוכר
½ מקל וניל או 2 חבילות סוכר וניל
אופן ההכנה
1. מקציפים את החלבונים לקצף קשה
2. מרתיחים בסיר רחב חלב, שתי כפות סוכר ומחצית מקל וניל
3. בעזרת כף רטובה בוצעים כדורים מהקצף ומניחים אותם על החלב בעודו רותח עד שהם מתקשים - תהליך שנמשך דקות ספורות. שולים אותם ומניחים בצד
4. מסירים את החלב מעל האש
5. מערבבים בקערה את החלמונים עם 4 כפות סוכר, ומוסיפים לחלב באיטיות רבה ותוך כדי בחישה מתמדת כדי שלא יווצרו גושים
6. משיבים את הסיר אל האש ומרתיחים שוב
7. מצננים. מניחים מעל את כדורי הקצף
הארה: לגיוון מוסיפים לרוטב הווניל הצונן ½ קילוגרם של תותים או של פירות יער קצוצים דק או מרוסקים. בכל מקרה, את תרגום כינויו של המדאר טיי מהונגרית לעברית כדאי לשמור בלב, ולא לחשוף בפני איש מבין הסועדים עד לאחר הארוחה. אלא אם כן רוצים שיישאר יותר למארחים
מגיש:
מקור: עופר ורדי
שתף את המתכון
