חלה מיוחדת ולפי המסורת אמא של בחורה גרוזינית שמתחתנת, רוקדת ריקוד מיוחד כשבידיה החלה ,בתוכה נרות כמספר שנותיה של הכלה דולקים ומשפחתו של החתן מודה לה על שנתנה את ידה לחתן המאושר בהנחת שטרות כסף תוך כדי הריקוד. brמקובל כסמל להתחדשות, הצלחות, שגשוג.טעימה, יפה וקלה להכנה.
|
|
|
|
חלה מיוחדת ולפי המסורת אמא של בחורה גרוזינית שמתחתנת, רוקדת ריקוד מיוחד כשבידיה החלה ,בתוכה נרות כמספר שנותיה של הכלה דולקים ומשפחתו של החתן מודה לה על שנתנה את ידה לחתן המאושר בהנחת שטרות כסף תוך כדי הריקוד. brמקובל כסמל להתחדשות, הצלחות, שגשוג.טעימה, יפה וקלה להכנה.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
6-כוסות קמח לבן מנופה
4-כפות סוכר
4-כפות דבש
¼-כוס שמן קנולה/סויה
3-ביצים ו1-ביצה טרופה לציפוי
½-כפית מלח
50-גרם שמרית
1-כוס מים פושרים
100-גרם צימוקים כהים
מעט שמשום לקישוט
אופן ההכנה
לטרוף 3 ביצים בקערת המערבל עם הסוכר והמלח.
להוסיף שמן, מים, דבש ו 2 כוסות קמח ולפזר מעל את ה"שמרית".
להתחיל ללוש בצק במהירות בינונית ותוך כדי להוסיף את הקמח הנותר ואת הצימוקים,להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק רך, חלק ולא נדבק לדפנות הקערה.
לכסות בשקית ניילון ולהניח שעה להתפחה.
לקמח משטח עבודה ולחלק את הבצק ל-12 חלקים שווים.
לגלגל כל חלק מהבצק לעיגול, לכסות במגבת ולהתפיח 30 דקות נוספות.
לחמם תנור אפיה ל- 170°c.
לרפד תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ בנייר אפיה ולהניח את עיגולי הבצק בתפזורת (הם מתחברים בזמן האפיה ).
להבריש בביצה טרופה ולפזר מעל שמשום.
לאפות (170°c) עד שהחלה מקבלת צבע חום יפה כ-30 דקות .
שנה מתוקה ובתיאבון.
מגיש:
מקור: גרוזיני מסורתי
שתף את המתכון
