חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלה מסורתית("פואני")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה מיוחדת ולפי המסורת אמא של בחורה גרוזינית שמתחתנת, רוקדת ריקוד מיוחד כשבידיה החלה ,בתוכה נרות כמספר שנותיה של הכלה דולקים ומשפחתו של החתן מודה לה על שנתנה את ידה לחתן המאושר בהנחת שטרות כסף תוך כדי הריקוד. brמקובל כסמל להתחדשות, הצלחות, שגשוג.טעימה, יפה וקלה להכנה.
חלה מסורתית("פואני")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה מיוחדת ולפי המסורת אמא של בחורה גרוזינית שמתחתנת, רוקדת ריקוד מיוחד כשבידיה החלה ,בתוכה נרות כמספר שנותיה של הכלה דולקים ומשפחתו של החתן מודה לה על שנתנה את ידה לחתן המאושר בהנחת שטרות כסף תוך כדי הריקוד. brמקובל כסמל להתחדשות, הצלחות, שגשוג.טעימה, יפה וקלה להכנה.
הוראות הכנה
מרכיבים
6-כוסות קמח לבן מנופה
4-כפות סוכר
4-כפות דבש
¼-כוס שמן קנולה/סויה
3-ביצים ו1-ביצה טרופה לציפוי
½-כפית מלח
50-גרם שמרית
1-כוס מים פושרים
100-גרם צימוקים כהים
מעט שמשום לקישוט
אופן ההכנה
לטרוף 3 ביצים בקערת המערבל עם הסוכר והמלח.
להוסיף שמן, מים, דבש ו 2 כוסות קמח ולפזר מעל את ה"שמרית".
להתחיל ללוש בצק במהירות בינונית ותוך כדי להוסיף את הקמח הנותר ואת הצימוקים,להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק רך, חלק ולא נדבק לדפנות הקערה.
לכסות בשקית ניילון ולהניח שעה להתפחה.
לקמח משטח עבודה ולחלק את הבצק ל-12 חלקים שווים.
לגלגל כל חלק מהבצק לעיגול, לכסות במגבת ולהתפיח 30 דקות נוספות.
לחמם תנור אפיה ל- 170°c.
לרפד תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ בנייר אפיה ולהניח את עיגולי הבצק בתפזורת (הם מתחברים בזמן האפיה ).
להבריש בביצה טרופה ולפזר מעל שמשום.
לאפות (170°c) עד שהחלה מקבלת צבע חום יפה כ-30 דקות .
שנה מתוקה ובתיאבון.
מגיש: רינת ספיר
מקור: גרוזיני מסורתי
שתף את המתכון