כשהייתי קטנה היה אולם ארועים בו טעמתי חמין שחום מאוד וטעים. תמיד רציתי לדעת כיצד לעשות אותו ולכן לפני כמה שנים עשיתי ניסויים משלי ויצרתי מתכון לחמין שקרוב ביותר למה שזכור לי. מתכון זה מתאים ביותר ליום חורפי בו מתעצלים לצאת מתחת לשמיכה ומעדיפים להסתפק בגיחה אחת מחוצה לה לאכול חמין טעים ומשביע. כדאי מאוד לנסות. חשוב להכין ערב קודם, להכניס את הסיר לתנור למשך כל הלילה כדי להשיג את הצבע השחום אדמדם וכמובן להצטייד בהרבה סבלנות.
|
|
|
|
כשהייתי קטנה היה אולם ארועים בו טעמתי חמין שחום מאוד וטעים. תמיד רציתי לדעת כיצד לעשות אותו ולכן לפני כמה שנים עשיתי ניסויים משלי ויצרתי מתכון לחמין שקרוב ביותר למה שזכור לי. מתכון זה מתאים ביותר ליום חורפי בו מתעצלים לצאת מתחת לשמיכה ומעדיפים להסתפק בגיחה אחת מחוצה לה לאכול חמין טעים ומשביע. כדאי מאוד לנסות. חשוב להכין ערב קודם, להכניס את הסיר לתנור למשך כל הלילה כדי להשיג את הצבע השחום אדמדם וכמובן להצטייד בהרבה סבלנות.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
בצל גדול פרוס לעיגולים ומופרד לטבעות
2 כפות שמן + 1 כף שמן זית
½ 1 כוס שעועית חומה
1 כוס שעועית לבנה
¾ כוס חומוס
כ- 1/2 ק"ג גוש בשר
3-4 עצמות
3 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לחצי
כפית פפריקה מתוקה
כפית כורכום
מלח, פלפל שחור
ראש שום שלם (שיניים שלמות קלופות)
½ 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
3-4 ביצים קשות בקליפתן
אופן ההכנה
להשרות את השעועית החומה והלבנה במים עם קצת מלח לפחות למשך 6 שעות או למשך כל הלילה
1 להזהיב בסיר בצל בשמן ולכבות את הלהבה.
2.לפזר מעל את השעועית החומה ואת השעועית הלבנה.
3.להניח מעל את שיני השום.
4.לפזר כפית פפריקה, כפית כורכום, קורט פלפל שחור ומעט מלח דק.
5.להניח את גוש הבשר ומסביבו עצמות.
6.לפזר מעל את החומוס.
7.ליד לפזר את תפוא (קרוב יותר לדופן הסיר).
8.לכסות במים.
9.להוסיף את אבקת המרק + ½ כף מלח.
10.לכסות ולהרתיח, לנקות, להנמיך אש ולבשל ללא מכסה כ-20 מדקות עד ½ שעה.
11.להביא שוב לרתיחה, לנקות שוב.
לכסות במכסה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות למשך כל
הלילה. מדי פעם להוסיף מים.
12. 5-6 שעות לפני הארוחה להוסיף את הביצים הקשות לסיר ולהחזיר לתנור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
