הוראות הכנה
מרכיבים
1.25 ק"ג בשר בקר שריר טרי חתוך לקוביות
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גסות
150 גרם גריסי פנינה שהושרו 24 שעות במים קרים (שהוחלפו לפחות 3 פעמים)
250 גרם תורמוס שהושרה לילה, בושל כ-3 שעות וקולף
1 גזר גדול קלוף וחתוך גס
1 ראש שום לא קלוף
1 בצל גדול חתוך גס
8-10 ביצים
1 קישקע (מוכן או ביתי)
3 כפיות מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפרעקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
מים
אופן ההכנה
יוצקים את השמן לסיר רחב וגדול. מניחים מעל את הבשר, הבצל, חצי מכמות הגריסים, תפוחי אדמה, חצי מכמות התורמוס, הביצים, ראש השום, הדלעת, המחצית הנותרת של הגריסים, הגזר והמחצית הנותרת של התורמוס לפי הסדר הזה. זורים מעל את כל התבלינים. יוצקים מים עד קצת לפני כיסוי. מניחים מעל את הקישקע ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אחרי שעתיים מורידים את החום ל-80 מעלות למשך הלילה. בבוקר שוב חום בינוני של 180 מעלות לעוד שעה (לבדוק אם לא התייבש יתר על המידה ואם כן אז להוסיף מעט מים) וניתן להגיש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
