חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין תורמוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חמין תורמוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1.25 ק"ג בשר בקר שריר טרי חתוך לקוביות
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גסות
150 גרם גריסי פנינה שהושרו 24 שעות במים קרים (שהוחלפו לפחות 3 פעמים)
250 גרם תורמוס שהושרה לילה, בושל כ-3 שעות וקולף
1 גזר גדול קלוף וחתוך גס
1 ראש שום לא קלוף
1 בצל גדול חתוך גס
8-10 ביצים
1 קישקע (מוכן או ביתי)
3 כפיות מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפרעקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
מים
אופן ההכנה
יוצקים את השמן לסיר רחב וגדול. מניחים מעל את הבשר, הבצל, חצי מכמות הגריסים, תפוחי אדמה, חצי מכמות התורמוס, הביצים, ראש השום, הדלעת, המחצית הנותרת של הגריסים, הגזר והמחצית הנותרת של התורמוס לפי הסדר הזה. זורים מעל את כל התבלינים. יוצקים מים עד קצת לפני כיסוי. מניחים מעל את הקישקע ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אחרי שעתיים מורידים את החום ל-80 מעלות למשך הלילה. בבוקר שוב חום בינוני של 180 מעלות לעוד שעה (לבדוק אם לא התייבש יתר על המידה ואם כן אז להוסיף מעט מים) וניתן להגיש.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון