חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חריימה משהו משהו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חריימה משהו משהו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דג (לוקוס,נסיכת הנילוס) פרוס לפרוסות עבות
קמח
4-5 עגבניות פרוסות
1-3 פלפלים חריפים טריים או יבשים, פרוסים דק
4-6 שיני שום כתושות
מעט פחות מחצי כוס שמן
מעט מלח
פלפל שחור טחון
2 כפיות פפריקה מתוקה
3 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
סוחטים על הדג מיץ לימון, מפזרים קצת מלח גס ומעמידים ל- 10 דקות. טובלים בקמח, מנערים ומטגנים במחבת עם שמן עד שמזהיב מעט משני צדדים. מניחים בסיר רחב היכול להכיל את הדגים בשכבה אחת, בצפיפות. מחממים חצי כוס שמן ומטגנים רקה שתיים את הפלפלים החריפים הפרוסים והשום הכתוש. מוסיפים את הפפריקה, קצת מלח וקצת פלפל שחור . מערבבים על האש עוד דקה ומעבירים את הרוטב לקערה, בלי לשטוף את הסיר. מסדרים בתחתית הסיר את פרוסות העגבניות, עליהן חצי מכמות הכוסברה וחצי מהרוטב של השום והפלפלים. על אלו מניחים את פרוסות הדג המטוגנות ועליהן יוצקים את שארית הרוטב והכוסברה. מכסים ומבשלים עשר דקות, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-15 דקות ללא מכסה. מדי פעם מטלטלים את הדגים בסיר.
מגיש: קיבי
מקור: שרי אנסקי
שתף את המתכון