הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דג (לוקוס,נסיכת הנילוס) פרוס לפרוסות עבות
קמח
4-5 עגבניות פרוסות
1-3 פלפלים חריפים טריים או יבשים, פרוסים דק
4-6 שיני שום כתושות
מעט פחות מחצי כוס שמן
מעט מלח
פלפל שחור טחון
2 כפיות פפריקה מתוקה
3 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
סוחטים על הדג מיץ לימון, מפזרים קצת מלח גס ומעמידים ל- 10 דקות. טובלים בקמח, מנערים ומטגנים במחבת עם שמן עד שמזהיב מעט משני צדדים. מניחים בסיר רחב היכול להכיל את הדגים בשכבה אחת, בצפיפות. מחממים חצי כוס שמן ומטגנים רקה שתיים את הפלפלים החריפים הפרוסים והשום הכתוש. מוסיפים את הפפריקה, קצת מלח וקצת פלפל שחור . מערבבים על האש עוד דקה ומעבירים את הרוטב לקערה, בלי לשטוף את הסיר. מסדרים בתחתית הסיר את פרוסות העגבניות, עליהן חצי מכמות הכוסברה וחצי מהרוטב של השום והפלפלים. על אלו מניחים את פרוסות הדג המטוגנות ועליהן יוצקים את שארית הרוטב והכוסברה. מכסים ומבשלים עשר דקות, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-15 דקות ללא מכסה. מדי פעם מטלטלים את הדגים בסיר.
מגיש:
מקור: שרי אנסקי
שתף את המתכון
