הוראות הכנה
מרכיבים
דג לוקוס (או דגי בורי) במשקל ½1 ק"ג , פרוס לפרוסות בעובי כ 2 ס"מ
¼ כוס שמן לטיגון
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
2 כפות רסק עגבניות
½2 כפות פפריקה חריפה
4 5 שיני שום, כתושות (או יותר, לפי הטעם)
½1 כפיות כמון
½1 כפיות קימל טחון
מיץ מ 1 לימון
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ 2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והשום ומטגנים עוד כ 2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים מים בהדרגה ותוך ערבוב ומביאים לרתיחה. מסדרים את פרוסות הדג בסיר בשכבה אחת, ואם יש צורך, מוסיפים עוד מים רותחים עד שהדגים יהיו מכוסים. מוסיפים את הכמון, הקימל ומיץ הלימון, מערבבים קצת, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 15 20 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
