הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם פילה טונה טרי
400 גרם בצק עלים
800 גרם עגבניות
6 שיני שום
1 ליטר שמן זית
צרור ריחן
½ צרור טימין
2 עלי דפנה
מלח
גרגרי פלפל שחור
אופן ההכנה
יום מראש יש להשרות את הטונה בשמן הזית, עלי הדפנה, 2 ענפי טימין, שום ומעט גרגרי פלפל שחור. מרדדים את הבצק וחותכים ממנו ארבעה עיגולים בקוטר 18 ס"מ. נועצים בעיגולים הללו מזלג על כל שטח הפנים (כדי שלא יתפחו יתר על המידה) ומכניסים למקרר למשך 20 דקות. אופים בתנור שחומם ל-210 מעלות למשך 12 דקות.
קולפים את העגבניות ומוציאים מהן את הזרעים. קוצצים את העגבניות ומבשלים אותן עם מעט שמן זית ממשרה הטונה ועם עלי הריחן (לשמור כמה לקישוט) והטימין הנותר עד לקבלת מחית מעט גושית. את הטונה צורבים שניות ספורות על אש גלויה רק לסגירה מכל הכיוונים.
מניחים עיגול בצק עלים בכל צלחת הגשה. מעל מורחים בנדיבות מרוטב העגבניות המבושל. פורסים את הטונה לפרוסות דקיקות ומניחים על הרוטב בצורת מניפה עגולה. מברישים מעל במעט שמן מהמשרה של הדג. מקשטים בעלי ריחן.
מגיש:
מקור: שף דומיניק לה סטנק
שתף את המתכון
