הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם פילה טונה לסועד
לשמן ירוק: 1 צרור פטרוזיליה
¾ כוס שמן רגיל
קורט מלח
לוויניגרט כוסברה: 2 כפות זרעי עגבניות
2 כפות זרעי כוסברה קלויים וגרוסים
3 כפות מיץ לימון
1 כף שום קצוץ
1 כוס שמן זית
1 כף סויה
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור גרוס
תערובת תבלינים לטונה: 20 גרם מלח ים
10 גרם גרגרי כוסברה כתושים
6 גרם גרגרי כמון כתושים
18 גרם פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
לשמן הירוק: חולטים את הפטרוזיליה במים רותחים למספר שניות ומעבירים מיד למי קרח. לאחר מכן סוחטים את העלים וטוחנים עם השמן במעבד המזון. מעבירים במסננת דקה עם פילטר או דרך חיתול.
לוויניגרט: מערבבים היטב את כל המרכיבים.
לדג: מצפים את נתח הטונה בתערובת התבלינים. מחממים מחבת כבדה ומשומנת קלות. מטגנים את נתחי הטונה מכל הצדדים. מעטפת הנתח צריכה להיצרב ואילו לב הנתח להישאר נא. פורסים את הנתח בעדינות לפרוסות.
להגשה: מסדרים את נתחי הטונה על צלחת ההגשה. מעטרים בשמן הפטרוזיליה הירוק ובוויניגרט הכוסברה.
מגיש:
מקור: שף רונן דברת-בלוך
שתף את המתכון
