הוראות הכנה
מרכיבים
ירקות למילוי:פלפל אדום,ירוק או צהוב אבל שיהיו קטנים, גזר,בצל,קשואים,סלק,לפת וכו (לא עגבניות כי הבישול
שלהם קצר יותר).
למילוי: כחצי ק"ג בשר מעורב בקר עם כבש
1/2 ק"ג אורז פרסי ארוך
1 בצל לבן גדול קצוץ היטב
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
תבלינים:פלפל אנגלי טחון,גרגרי כוסברה טחון,אגוז מוסקט,פפריקה מתוקה בשמן,פפריקה חריפה
פלפל שחור לערבב את כל התבלינים לפי הטעם האישי משהוא כמו 2 כפות מהכל יחד.
¼ כוס שמן זית
לרוטב :
¼ כוס שמן זית
1 קופסה רסק עגבניות 400 גר פחות ה-2 כפות מהמילוי
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
פפריקה מתוקה פלפל שחור ומלח. אפשר גם פפריקה חריפה
¼ כוס חומץ
קורט סוכר
מים לכיסוי הירקות
אופן ההכנה
לשטוף היטב את האורז ,כמה פעמים לבשל בסיר כ-10 דקות עם מים.
לסנן היטב ולקרר.
לערבב את הבשר עם האורז והבצל וכל השאר בקערה.
פלפלים: לחתוך את הראש ולנקות מגרגרים (לשמור על הראש )
גזר: לקלף ועם חותכן מיוחד להוציא את התוכן מהקצה הרחב כמה שאפשר.
קישואים ארוכים ודקים עם הקליפה גם להוציא את התוכן .
בצל: לבשל שלם ללא הקליפה במים עד שיצא שקוף אבל לא יותר מדי , לפתוח את העלים לאט.
לקחת 2 עלים להלביש אותם אחד על השני ולמלא.
סלק: לקלף ולרוקן את התוכן
לפת: עם הקליפה לרוקן כמו הסלק.
למלא את כל הירקות לסגור את הפלפלים עם הראש שלהם.
להניח את הירקות בסיר עם הפתח כלפי מעלה . הירקות צריכים להיות דחוסים ללא אפשרות
לזוז בתוך הסיר.
לערבב את חומרי הרוטב ולהוסיף לסיר בעדינות מסביב לכל הירקות לא לשפוך בתוך המילוי
המים צריכים להגיע לפחות עד כ-¾ מגובה הסיר.
להרתיח על אש גבוהה ואז להקטין לאש נמוכה ולכסות את הסיר.
מדי פעם לבדוק שיש מספיק נוזלים ,לפחות חצי סיר. במידה הצורך להוסיף מים רותחים בלבד.
וגם לבדוק ולטעום. אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם .
התבשיל מוכן כשהאורז רך מוכן לאכילה אבל גם לבדוק בתוך אחד הממולאים.
אפשר, אחרי הרתיחה, להכניס לתנור ולהמשיך לבשל בסיר סגור היטב.
(הסיר צריך להיות מותאם לגז וגם לתנור.
להגיש חם
נשמר כמה ימים במקרר
אפשר להקפיא אפילו יוצא יותר טעים .
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
