חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כיסוני סלק ממולאים בגבינת סנט מור ברוטב שמנת ופרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מי אמר שרביולי צריך להיות רק מבצק? ומי אמר שפרג גר רק בתוך אוזני המן? לפניכם מנה צבעונית ומשגעת שמשלבת המון דברים טובים, מתאימה לפורים וגם לכל יום אחר
כיסוני סלק ממולאים בגבינת סנט מור ברוטב שמנת ופרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מי אמר שרביולי צריך להיות רק מבצק? ומי אמר שפרג גר רק בתוך אוזני המן? לפניכם מנה צבעונית ומשגעת שמשלבת המון דברים טובים, מתאימה לפורים וגם לכל יום אחר
הוראות הכנה
מרכיבים
3 סלקים סימטריים וגדולים
גליל גבינת סנט מור או גבינת פרומעז
חמאה
1 שמנת מתוקה 32%
2 כפות יין לבן
חופן פרג שלם לא טחון
גרידה מחצי לימון
מלח
פלפל
אופן ההכנה
1. מבשלים את הסלק במים 45 דקות – שעה עד שהם מתרככים אבל לא מתפרקים. ומשרים במים קרים ל-10 דקות.
2. מקלפים את הסלק בעדינות ופורסים אותם לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
3. חותכים בכל פרוסה חתך פנימי לרוחבה לקבלת כיסון שאותו נמלא.
4. חותכים פרוסת גבינה ומכניסים אותה בעדינות לכיס. כך מכינים את כל הפרוסות.
5. במחבת רחבה מחממים חמאה בנדיבות ומטגנים את הסלקים 2 דקות מכל צד.
6. מוסיפים למחבת את השמנת, היין, הפרג, גרידת הלימון, המלח והפלפל, מבשלים עוד 2 דקות על להבה בינונית עד לקבלת מרקם אחיד לרוטב.
7. מניחים את הסלקים על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.
מגיש: יוסף ל
מקור: המנה באדיבות מסעדת גאיה בבנימינה
שתף את המתכון