חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כל מה שצריך לדעת לצלי בקר מעולה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כל מה שצריך לדעת לצלי בקר מעולה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
נתח בשר עד 2.5 ק"ג עדיף מ"ס 5
2 גזרים חתוכים לאורך 2.5 ס"מ ( קארה )
2 בצלים בינונים חתוכים לרבעים
1 ראש סלרי חתוך לקוביות 1 ס"מ ( ברונואז )
1 כרישה חלק לבן בלבד חתוך לעיגולים באורך 1 ס"מ
1 שורש פטרוזיליה ( לא חובה )
חצי כפית פלפל שחור
5 כדורי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
גבעול טימין
כף רסק עגבניות
מלח לפי טעם
שליש כוס שמן עדיף קנולה מטעמי בריאות
1 כוס יין חצי יבש באיכות טובה
בלילת קורנפלור - לערבב מים וקורנפלור עד להמסת הקורנפלור ללא גושים
אופן ההכנה
בסיר רחב יש לחמם שמן להכניס נתח הבשר ולהשחים יפה מכל הצדדים השחמה זו גורמת לבשר לשמור על מיציו וחשוב ביותר לתת צבע חום לרוטב
להוציא הבשר מהסיר ולטגן באותו סיר את הירקות לפי סדר קשיות בצל, גזר כרישה סלרי פטרוזיליה לטיגון זה חשיבות גדולה בהצלחת המתכון מכיוון שירקות אלו מכילים סוכר רב שנהפך לקרמל שמקנה צבע חום לרוטב.
לאחר טיגון הירקות עד להשחמתם יש להוסיף תבלינים ועלי תבלין למעט המלח (בשלב זה המלח יקשה הבשר יש להוסיפו בגמר הבישול).
להוסיף רסק עגבניות ולטגן תוך כדי ערבוב הירקות . זה הזמן להוסיף יין ולגרד את תחתית הסיר
מחזירים את הבשר שמים מים רותחים עד שלושת רבעי גובה הבשר מנמיכים אש סוגרים מכסה ומבשלים עד לריכוך הבשר תוך כדי הפיכתו מדי פעם
בגמר הבישול יש שתי אפשרויות א) להוציא הבשר בזהירות לצננו מעט תוך כדי צמצום הנוזל בסיר ותיקון התבלון
לסנן הנוזל במסננת להביא לרתיחה נוספת ולהוסיף בלילת קורנפלור להסמכת הרוטב.להביא לרתיחה.
לחתוך הבשר נגד הסיבים וליצוק עליו את הרוטב.
ב) להוציא הבשר בזהירות לקררו במקרר עד לקירור מלא לחתוך את הבשר לפרוסות להניח הפרוסות בתבנית ליצוק מעליו רוטב מושלם בטעם לאטוף בנייר פרגמנט + נייר כסף ולאפות בתנור ב160 מעלות ל30 עד 40 דקות
שיטה ב היא מקצועית יותר ולכן מומלצת ביותר
ותודה ל amitsur על העזרה במתכון זה.
נא לדרג מתכון מקצועי זה
מגיש: עמית 38
מקור: עצמי
שתף את המתכון